Min franska matresa

Erik Hammar

Utgivningsdatum: 2018-04-05

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Kärleken till god mat har funnits i Erik Hammars liv ända sedan han som 18-åring började jobba som nisse på restaurang. Det är mat lagad från grunden som gäller och råvarorna spelar stor roll.
Följ med Erik på en matresa genom Frankrike, från Alsace i norr via Normandie och Bourgogne till Bordeaux och Provence i söder.
Här hittar du franska klassiker, ibland i ny tappning, och Eriks egna favoriter i det franska köket. Vad sägs om röding med ängssyra och sotad purjolök, skummig svampsoppa med portvin och tryffel, helstekt renfilé med jordärtskocka, kantareller, lingon och portvinssky – och varför inte en klassisk tarte tatin till efterrätt, serverad med calvadosgrädde?

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-04-17 Genre: Mat & dryck Fotograf: Frida Wismar Formgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Mått: 202 x 266 x 16 mm Vikt: 588 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248005 (2018-04-05)

Min franska matresa

Erik Hammar

Utgivningsdatum: 2018-04-05

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Kärleken till god mat har funnits i Erik Hammars liv ända sedan han som 18-åring började jobba som nisse på restaurang. Det är mat lagad från grunden som gäller och råvarorna spelar stor roll.
Följ med Erik på en matresa genom Frankrike, från Alsace i norr via Normandie och Bourgogne till Bordeaux och Provence i söder.
Här hittar du franska klassiker, ibland i ny tappning, och Eriks egna favoriter i det franska köket. Vad sägs om röding med ängssyra och sotad purjolök, skummig svampsoppa med portvin och tryffel, helstekt renfilé med jordärtskocka, kantareller, lingon och portvinssky – och varför inte en klassisk tarte tatin till efterrätt, serverad med calvadosgrädde?

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-04-17 Genre: Mat & dryck Fotograf: Frida Wismar Formgivare: Anders Timrén Thema-kod: Kokböcker Mått: 202 x 266 x 16 mm Vikt: 588 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248005 (2018-04-05)