Smaker från Afrika

Författare: Khadija Mohamud
Fotograf: Helén Pe

Utgivningsdag: 2022-11-23
Recensionsdag: 2022-11-23

Mediakontakt: Clara Lundström

Smaker från Afrika är Khadijas Mahmouds andra kokbok, denna gång hämtar hon inspiration från stora delar av Afrika. Khadija Mahmoud vill att fler ska upptäcka den fantastiska mat som kommer ifrån denna kontinents olika kök. I boken presenteras ett femtiotal smakrika recept, varav många kan vara svåra att hitta i kokböcker på svenska. Kända rätter som shakshuka, tagine och jollof rice samsas med mindre bekanta men lika välsmakande rätter som den gambianska kycklinggrytan med jordnötssmör domoda, den grönsaksgrytan shakalaka och zigni, den mustiga köttgrytan från Etiopien och Eritrea. Khadija Mohamud driver den omtyckta matbloggen och instagramkontot Khadijas kitchen där mat från hela världen ryms, särskilt rätter från Afrika.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2022-11-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Originalutgåvans utgivningsår: 2022 Formgivare: Lotta Kühlhorn Boktyp: kokbok, inspirerande, Platser: afrika, somalia, eid Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 176 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178874705 (2022-11-23); E-bok, pdf, 9789178874712 (2022-11-23); E-bok, epub3, 9789178874729 (2022-11-23)

Fler böcker av författaren

Smaker från Afrika

Författare: Khadija Mohamud
Fotograf: Helén Pe

Utgivningsdag: 2022-11-23
Recensionsdag: 2022-11-23

Mediakontakt: Clara Lundström

Smaker från Afrika är Khadijas Mahmouds andra kokbok, denna gång hämtar hon inspiration från stora delar av Afrika. Khadija Mahmoud vill att fler ska upptäcka den fantastiska mat som kommer ifrån denna kontinents olika kök. I boken presenteras ett femtiotal smakrika recept, varav många kan vara svåra att hitta i kokböcker på svenska. Kända rätter som shakshuka, tagine och jollof rice samsas med mindre bekanta men lika välsmakande rätter som den gambianska kycklinggrytan med jordnötssmör domoda, den grönsaksgrytan shakalaka och zigni, den mustiga köttgrytan från Etiopien och Eritrea. Khadija Mohamud driver den omtyckta matbloggen och instagramkontot Khadijas kitchen där mat från hela världen ryms, särskilt rätter från Afrika.

Ladda ner omslag

Ladda ner foton av författaren

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2022-11-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Originalutgåvans utgivningsår: 2022 Formgivare: Lotta Kühlhorn Boktyp: kokbok, inspirerande, Platser: afrika, somalia, eid Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 176 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178874705 (2022-11-23); E-bok, pdf, 9789178874712 (2022-11-23); E-bok, epub3, 9789178874729 (2022-11-23)

Fler böcker av författaren