Smaker från Afrika

Författare: Khadija Mohamud
Fotograf: Helén Pe
Köp boken

Utgivningsdag: 2022-11-23
Recensionsdag: 2022-11-23

Mediakontakt: Clara Lundström

Smaker från Afrika är Khadijas Mohamuds andra kokbok, denna gång hämtar hon inspiration från stora delar av Afrika. Khadija Mohamud vill att fler ska upptäcka den fantastiska mat som kommer ifrån denna kontinents olika kök. I boken presenteras ett femtiotal smakrika recept, varav många kan vara svåra att hitta i kokböcker på svenska. Kända rätter som shakshuka, tagine och jollof rice samsas med mindre bekanta men lika välsmakande rätter som den gambianska kycklinggrytan med jordnötssmör domoda, den grönsaksgrytan shakalaka och zigni, den mustiga köttgrytan från Etiopien och Eritrea. Khadija Mohamud driver den omtyckta matbloggen och instagramkontot Khadijas kitchen där mat från hela världen ryms, särskilt rätter från Afrika.

Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris 2023.

Juryns motivering: "Här följer vi författaren på en kulinarisk resa genom en hel kontinent. Med sitt gedigna kunnande guidar hon oss mellan Makroud i Nordafrika till Bobooti i Sydafrika. Ibland gör hon egna varianter på rätterna för att hennes barn ska gilla dem: inte allt i en gryta, utan var sak för sig. Tydligen passar det även oss."

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2022-11-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Originalutgåvans utgivningsår: 2022 Formgivare: Lotta Kühlhorn Boktyp: kokbok, inspirerande, Platser: afrika, somalia, eid Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 176 Mått: 203 x 268 x 19 mm Vikt: 762 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178874705 (2022-11-23); E-bok, epub3, 9789178874729 (2022-11-23); E-bok, pdf, 9789178874712 (2022-11-23)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken

Smaker från Afrika

Författare: Khadija Mohamud
Fotograf: Helén Pe
Köp boken

Utgivningsdag: 2022-11-23
Recensionsdag: 2022-11-23

Mediakontakt: Clara Lundström

Smaker från Afrika är Khadijas Mohamuds andra kokbok, denna gång hämtar hon inspiration från stora delar av Afrika. Khadija Mohamud vill att fler ska upptäcka den fantastiska mat som kommer ifrån denna kontinents olika kök. I boken presenteras ett femtiotal smakrika recept, varav många kan vara svåra att hitta i kokböcker på svenska. Kända rätter som shakshuka, tagine och jollof rice samsas med mindre bekanta men lika välsmakande rätter som den gambianska kycklinggrytan med jordnötssmör domoda, den grönsaksgrytan shakalaka och zigni, den mustiga köttgrytan från Etiopien och Eritrea. Khadija Mohamud driver den omtyckta matbloggen och instagramkontot Khadijas kitchen där mat från hela världen ryms, särskilt rätter från Afrika.

Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris 2023.

Juryns motivering: "Här följer vi författaren på en kulinarisk resa genom en hel kontinent. Med sitt gedigna kunnande guidar hon oss mellan Makroud i Nordafrika till Bobooti i Sydafrika. Ibland gör hon egna varianter på rätterna för att hennes barn ska gilla dem: inte allt i en gryta, utan var sak för sig. Tydligen passar det även oss."

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner foton av författaren

Ladda ner bilder ur boken

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Copyright/fotograf:

Får endast publiceras i anslutning till redaktionellt material om Smaker från Afrika. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta först foto@bonnierforlagen.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnierforlagen.se for more information.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2022-11-23 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Originalutgåvans utgivningsår: 2022 Formgivare: Lotta Kühlhorn Boktyp: kokbok, inspirerande, Platser: afrika, somalia, eid Thema-kod: Matlagning och kokböcker, Matlagning: länder, kulturer och regioner Antal sidor: 176 Mått: 203 x 268 x 19 mm Vikt: 762 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789178874705 (2022-11-23); E-bok, epub3, 9789178874729 (2022-11-23); E-bok, pdf, 9789178874712 (2022-11-23)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken