Kataloger

Vår 2020

Prinsessan Christina Fru Magnuson tecknar ett porträtt sin farmor – den första moderna svenska kungligheten. Säker stil-duon Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret presenterar ikonerna – de tio viktigaste basplaggen. Överlevnadsexperten Mattias Norberg lär oss konstens alla regler om hur man gör upp en eld utomhus. Läkaren Jakob Ratz Endler berättar med stöd från en rad experter om vad som händer när man drabbas av en hjärtinfarkt. All fakta kompletteras med patientberättelser och vi får främst följa Jakobs bror, entreprenören Martin Ratz. Mats och Åsa Ottosson tar oss med ut i naturen och visar dess läkande inverkan på både kropp och själ. Vi blir gladare, lugnare och smartare. För den matlagningsintresserade väntar en vår i grönsakernas tecken. En maffig grönsaksbibel med fyrahundra recept, signerad Paul Svensson. Siri Barje ger en inspirerande och lättillgänglig introduktion till det veganska köket med rätter som lagas med enbart 5 ingredienser. Farbror Grön bjuder på en oslagbar kombo i sin nya charmiga och personliga bok: trädgård och mat. Lisen Sundgren, erfaren örtkännare, presenterar 33 vilda, ätliga och vanliga örter, blommor och bär. Plocka rätt, bli mätt och njut av vistelsen ute i det fria. Sveriges mästerkock 2020 presenterar sin vinnarbok och Frida Skattberg bakar tårtor och kakor i långpanna deluxe – perfekt till vårens och sommarens alla fester. Välkommen till bokvåren på Bonnier Fakta!  

Vinterns böcker 2019

I vinter lär vi oss att laga thaimat signerad Wichudaporn Chaiyasaeng – silvermedaljören i Sveriges mästerkock. Per Moberg bjuder in till sin bakficka där Joppes räksallad. sjötunga Morbiére och citrontarte är några av de många rätterna på menyn. Jamie Oliver lagar vegetarisk mat till alla köttälskare.

Tryck och lyssna på din dialekt! Fredrik Lindström guidar kunnigt och skickligt genom vår språkhistoria i en unik lyssningsbar bok om dialekter. Thomas Johansson, en doldis i svenskt musikliv avslöjar vad som hände före, under och backstage när internationella megastjärnorna kom till Sverige.

Influencern Yoga girl, Rachel Brathen, berättar personligt om kärlek, förlust och tacksamhet. Näringsfysiologen David Ek tar ett helhetsgrepp och hjälper den som vill få en viktnedgång – och hälsa – som består. Mia Lundin visar vägen till hormonell balans och får oss att må bra genom hela klimakteriet. Forskarduon Carl Johan Sundberg och Jessica Norrbom visar oss hur vi håller oss starka hela livet.

Dina och Jovan Rajs, överlevare av förintelsen, blickar bakåt och berättar om tingen som bär deras minnen.

Välkommen till vintern på Bonnier Fakta!

 

 

Höst 2019

Välkommen till Bonnier Faktas bokhöst! Mycket gott och framför allt grönt väntar. Kocken Paul Svensson kombinerar smart, hållbart och kvalitet i sin nya kokbok. Zeina Mourtadas vegetariska recept spänner över hela världen och Gustav Johanssons bjuder på vegansk husmanskost. Mathias Dahlgrens bjuder på enkla recept och tips som gör matlagningen både lättare och ljusare under en mörkare årstid.

Fredrik Granath och Melissa Schäfers vackra bok ger en inblick i isbjörnarnas värld – en värld som snabbt smälter och blir havsvatten. I haven, och i princip överallt, omges vi av plast. Det är dags att på allvar ta upp kampen mot plasten – och nu får vi veta hur vi ska göra. Tusentals dagboksskrivare ser fram emot ett nytt år och en ny fågel. Med den vackra domherren på fågeldagbokens omslag blir dagboken en prydnad på alla nattduksbord.

Emma Wiklund har fyllt femtio och hyllar tidlös skönhet med ett helhetsgrepp om den medelålders kvinnan – här handlar det inte bara om utsidan, utan lika mycket om insidan. Magnus Fridh, undervisar i yoga, mindfulness och meditation, och resonerar i sin bok kring hur små förändringar i våra alltmer brusfyllda liv, kan skänka ro och därmed ge oanat stor återhämtningseffekt.

Arkitekturhistorikern Ann Katrin Pihl Atmer skildrar Södermalm – detta fascinerande och brokiga stadsdelsområde. I samband med öppningen av Meta Isæus-Berlins utställning på Prins Eugens Waldemarsudde utkommer hennes rikt illustrerade bok, där hon med egna ord beskriver sin trettioåriga konstnärliga verksamhet.

Sommar 2019

Sommarsäsongens lista är liten men naggande god. Succéteamet bakom Food Pharmacy är tillbaka med Näringsjägaren. Istället för att räkna poäng och utesluta det du inte får äta, får du fler hurrarop och uppmuntrande ord ju mer du äter.

Camilla Hamid, prisbelönt bloggare och influencer, debuterar i bokform med Baka utan ugn. Martin Johanssons Baka bröd är en bok för dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd. Vegoprepp tipsar om hur vi kan förbereda oss för att slippa stress kring vardagsmaten.

Med Naturligtvis. Biologisk mångfald i din trädgård forsätter vi vårt givande samarbete med Naturskyddsföreningen. Ernst Kirchsteigers Ärliga material är en hyllning till de naturliga material som förändrat livet för människan och fört civilisationen framåt. Välkommen till en sommar på Bonnier Fakta!

Vår 2019

Bonnier Fakta inleder våren med ett kraftfullt energipåslag i form av Kalla bad. Du behöver inte vara naturmänniska, hälsofreak eller träningsfantast för att bada kallt menar, Linda Ahlgren och Linda Vagnelid. Erik Hemmingsson, en av Sveriges ledande överviktsforskare, ger oss hållbara strategier i Slutbantat.

Anders Hansen, författaren till succén Hjärnstark, tar oss med på en spännande resa i Skärmhjärnan och ger oss helt ny bild av det som händer och sker i våra huvuden. Johannes Wätterbäck och Theres Lundén driver till vardags den populära bloggen Farbror Grön. I Flera fingrar gröna finns nämligen all hjälp du behöver för att lyckas – från frö till skörd.

Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. IJamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Martin Nordin, författare till Gröna burgare är tillbaka med Eld rök grönt och lär oss laga grönsaker på elden. Gustav Mandelmanns favoritkaka bonkisar får man bl a receptet till i Mandelmanns sötsaker. Per Nilssons Stilfullt är en modern guide till stil och klädkoder och gyllene regler i sociala sammanhang. Välkommen vår på Bonnier Fakta!