Kataloger

Höstens böcker 2020

Sommar 2020

Vår 2020

Vinterns böcker 2019

I vinter lär vi oss att laga thaimat signerad Wichudaporn Chaiyasaeng – silvermedaljören i Sveriges mästerkock. Per Moberg bjuder in till sin bakficka där Joppes räksallad. sjötunga Morbiére och citrontarte är några av de många rätterna på menyn. Jamie Oliver lagar vegetarisk mat till alla köttälskare.

Tryck och lyssna på din dialekt! Fredrik Lindström guidar kunnigt och skickligt genom vår språkhistoria i en unik lyssningsbar bok om dialekter. Thomas Johansson, en doldis i svenskt musikliv avslöjar vad som hände före, under och backstage när internationella megastjärnorna kom till Sverige.

Influencern Yoga girl, Rachel Brathen, berättar personligt om kärlek, förlust och tacksamhet. Näringsfysiologen David Ek tar ett helhetsgrepp och hjälper den som vill få en viktnedgång – och hälsa – som består. Mia Lundin visar vägen till hormonell balans och får oss att må bra genom hela klimakteriet. Forskarduon Carl Johan Sundberg och Jessica Norrbom visar oss hur vi håller oss starka hela livet.

Dina och Jovan Rajs, överlevare av förintelsen, blickar bakåt och berättar om tingen som bär deras minnen.

Välkommen till vintern på Bonnier Fakta!

 

 

Höst 2019

Välkommen till Bonnier Faktas bokhöst! Mycket gott och framför allt grönt väntar. Kocken Paul Svensson kombinerar smart, hållbart och kvalitet i sin nya kokbok. Zeina Mourtadas vegetariska recept spänner över hela världen och Gustav Johanssons bjuder på vegansk husmanskost. Mathias Dahlgrens bjuder på enkla recept och tips som gör matlagningen både lättare och ljusare under en mörkare årstid.

Fredrik Granath och Melissa Schäfers vackra bok ger en inblick i isbjörnarnas värld – en värld som snabbt smälter och blir havsvatten. I haven, och i princip överallt, omges vi av plast. Det är dags att på allvar ta upp kampen mot plasten – och nu får vi veta hur vi ska göra. Tusentals dagboksskrivare ser fram emot ett nytt år och en ny fågel. Med den vackra domherren på fågeldagbokens omslag blir dagboken en prydnad på alla nattduksbord.

Emma Wiklund har fyllt femtio och hyllar tidlös skönhet med ett helhetsgrepp om den medelålders kvinnan – här handlar det inte bara om utsidan, utan lika mycket om insidan. Magnus Fridh, undervisar i yoga, mindfulness och meditation, och resonerar i sin bok kring hur små förändringar i våra alltmer brusfyllda liv, kan skänka ro och därmed ge oanat stor återhämtningseffekt.

Arkitekturhistorikern Ann Katrin Pihl Atmer skildrar Södermalm – detta fascinerande och brokiga stadsdelsområde. I samband med öppningen av Meta Isæus-Berlins utställning på Prins Eugens Waldemarsudde utkommer hennes rikt illustrerade bok, där hon med egna ord beskriver sin trettioåriga konstnärliga verksamhet.