Bonnier Fakta, 2020-10-15

Foto: Stefan Tell

Anders Hansen Årets profil på Riagalan

Anders Hansen tilldelas utmärkelsen Årets profil 2020 på Riagalan för tv-serien "Din hjärna". Finalisterna var på plats under en digital gala på Cirkus i Stockholm. Ria uppmärksammar och premierar Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv-produktion. Ria-priset instiftades för nio år sedan för att hylla produktionsbranschens bästa medarbetare med ett eget pris. Bakom priset står Film&TV-Producenterna.

Se Din hjärna på SvT Play

Motivering:

”Trovärdigt, öppet, personligt och engagerande. Med en smittande inspiration och motivation behandlas ämnen med en enorm kommunikativ kraft som påverkat publiken att förändra sin livsstil. Ett underhållande sätt att sprida kunskap, experiment och forskning.”

Om Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare utbildad vid Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Förutom flera böcker – som översatts till över 20 språk – har han skrivit över 2000 journalistiska artiklar om medicinsk forskning och läkemedel och hållit hundratals föreläsningar.

Hjärnstark gavs ut 2016 och har hittills sålts i över 600 000 exemplar. Anders Hansen har belönats med flera utmärkelser för boken, bland annat Mensapriset 2018 och Årets hälsopris 2019.

År 2019 slog han lyssnarrekord med sitt sommarprat i P1 och programledde och skrev manus till den populärvetenskapliga tv-serien Din hjärna på SVT. Han har tidigare gett ut Skärmhjärnan, Fördel AHDH, Hjärnstark och Hälsa på recept tillsammans med Carl Johan Sundberg.

Aktuell med Hjärnstark junior

Hjärnstark junior är en mer lättillgänglig version av Anders Hansens succébok Hjärnstark och ger unga läsare möjlighet att ta del av hur mer rörelse leder till bättre koncentration, mående, sömn och mycket mer.

Hjärnstark junior riktar sig till barn 9–13 år och är en omarbetad och nyskriven version av bästsäljaren Hjärnstark. Boken är skriven av överläkaren och psykiatrikern Anders Hansentillsammans med barnboksförfattaren Mats Wänblad.