Bonnier Fakta, 2019-10-11

Foto: Stefan Tell

Anders Hansen prisas och nomineras

Anders Hansen tilldelas Psykiatrifondens stora pris för arbete mot fördomar 2019 med motiveringen:

"Tilldelas priset för att Anders Hansen på ett pedagogiskt och naturligt sätt berättar om psykisk ohälsa och hur den kan förebyggas. Genom sina böcker och föreläsningar bidrar han till ett viktigt folkbildande arbete som bidrar till att fördomar runt psykisk ohälsa minskar."

Om Psykiatrifonden

Psykiatrifonden är en nationell, ideell skattebefriad fond. Fonden grundades 1993 för att öka kunskap inom hela det psykiatriska och psykologiska fältet och för att minska fördomar om psykisk ohälsa. Psykiatrifonden samlar in medel och delar årligen ut anslag till forskning inom det psykiatriska och psykologiska området i Sverige. På det sättet kan Psykiatrifonden stödja, organisera och samordna forskning inom sitt område samt främja utvecklandet av nya undersöknings-, behandlings- och omvårdnadsmetoder.

Nominerias till Årets digitala utbildare

Anders Hansen nomineras till Årets digitala utbildare: Läkaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen ligger bakom de revolutionerande böckerna Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna och Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. I somras släpptes hans sommarprat i Sommar i P1, som med sina 2,7 miljoner lyssningar blev årets mest lyssnade, där han med hjälp av fakta inspirerade och utbildade inom hälsa och välmående kopplat till digitaliseringen.

Om Consid

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant.