Bonnier Fakta, 2019-06-13

Foto: Stefan Tell

Anders Hansen sommarpratar i P1

Nu avslöjas vilka som ska sommarprata i Sommar i P1. Som vanligt kommer lyssnare få ta del av 58 sommarvärdars berättelser – Anders Hansen är en av dem.

Programmet sänds den 25 juni.

Om Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Förutom flera böcker har han skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning och läkemedel, gjort ett Ted talk och hundratals föreläsningar samt medverkat i poddar och teveprogram som Vetenskapens värld och Nobelstudion. Han har fått flera utmärkelser för sin bok Hjärnstark (2016), bland annat Hälsopriset som årets författare 2017 och Mensapriset 2018. Hansens senaste bok Skärmhjärnan utkom 2019.

Om Skärmhjärnan

Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar – med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker.