Bonnier Fakta, 2019-11-28

Bonnier Fakta ger er årets julklapp 2.0

För andra året i rad öppnar Scriin upp sitt mobilhotell för smarta telefoner. I år sker det i samarbete med Bonnier Fakta och Nokia Phones på det digitala innovationshuset Epicenter mitt i Stockholm.

Upplägget är detsamma som i fjol, checka in din smartphone och låna en telefon som håller dig kontaktbar men som inte bjuder in till slösurfande. Något för den som vill byta skärmtid mot julefrid 2019.

– Vi tror att en paus från notiser och ändlöst scrollande i mobilen är en julklapp du och din hjärna kommer att gilla, säger Malin Sjöstrand, grundare av SCRIIN i ett pressmeddelande.

Läs mer om mobilhotellet här.

De 50 första får Skärmhjärnan av Anders Hansen

De 50 första som bokar in sin telefon på årets mobilhotell för att testa den smartphonefria tillvaron får Anders Hansens högaktuella bok Skärmhjärnan. Mobilskärmarnas påverkan på det mänskliga välmåendet är en fråga som blivit allt mer aktuell och i boken får läsaren en helt ny bild av det som händer i huvudet och hur hjärnan reagerar på våra digitala vanor.

Om Skärmhjärnan

Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar – med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker.