Bonnier Fakta, 2022-03-28

Foto: Eva, Lie, Linda Lomelino, Gabriella Dahlman

Bonnier Faktas författare på årets trädgårdsmässa i Älvsjö

Torsdag den 31 mars öppnar årets Trädgårdsmässa sina dörrar i Älvjö. Möt våra deltagande författare: Karl Fredrik Gustafsson, Hanna Wendelbo, Erik Dahlin, Patrick Oscarsson och Eva Robild.

Biljettköp och mer information

Här är våra författares framträdande på inspirationsscenen. Samtalet är 30 minuter långa

Karl Fredrik Gustafsson

Torsdag 31 mars kl 15.00

Fredag 1 april kl 13.30

Lördag 2 april kl 13.30

Söndag 3 april kl 13.00

Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen

Följ med på en resa genom årstidernas växlingar i blomsterkungen Karl Fredrik Gustafssons eget prunkande universum. Från årets första trevande knoppar, till vårens skira grönska, genom sommarens överdåd och höstens vemod till rimfrost och julprakt i midvintertid.

Hanna Wendelbo

(Delar även en monter med Lars Viken)

Torsdag 31 mars kl 13.00

Lördag 2 april kl 10.00

Odla blommor. Annueller från frö till bukett

Hanna Wendelbo har gedigen erfarenhet av blomsterodling i en vanlig villaträdgård. Hon vet allt om hur du lyckas – med frön, plantor och knölar, med skötsel, skörd och användning – oavsett om du odlar på friland, i rabatt eller pallkrage.

Erik Dahlin & Patrick Oscarsson

Fredag 1 april kl 16.00

Lördag 2 april 14.30

Året i en liten trådgård

Erik Dahlin och Patrick Oscarsson har fr.n en karg jordplätt i en parhusträdgård i Halmstad skapat sig en prunkande oas. En trädgård som byter skepnad mellan årstiderna och fr.n .r till .r. Här trängs dahliorna med kronärtskockor och allium, mellan vallmo och klint på ängen kikar vaktlarna fram.

Eva Robild

Söndag 3 april kl 15.30 (Kunskapsscenen)

Konsten att beskära

Eva Robild är certifierad fruktträdsbeskärare och en av Sveriges mest rutinerade trädgårdsjournalister. I Konsten att beskära delar hon med sig av sin långa erfarenhet av olika typer av beskärning. Boken är skriven i samarbete med Georg Grundsten som är slottsträdgårdsmästare på Krapperups slott i Skåne. Bokens över 600 bilder är tagna av fotograf Eva Lie.