Bonnier Fakta, 2020-11-09

Foto: Robert Eldrim

David Batras indiska kokbok äntligen i nyutgåva

Följ med David Batra till Indien där han delar med sig av sina favoritrecept och personliga berättelser om roliga, starka och söta matminnen. I denna nyutgåva av kokboken David Batras inte så tråkiga indiska mat serveras goda och enkla rätter som passar hela familjen.

–  Det finns en stor likhet mellan komiker- och kockyrket. Det gäller att kasta sig ut och verkligen riskera att misslyckas; det är bara då det till slut faktiskt kan bli ett rätt bra resultat, säger David Batra.

Med tv-serien ”Världens sämsta indier” på SVT har publiken fått möta David Batras rötter. Nu bjuder han in till sitt eget kök.

I denna nyutgåva av David Batras inte så tråkiga indiska mat serveras goda och enkla rätter som passar hela familjen. Davids favoritrecept presenteras med hans inte så tråkiga instruktioner. Dessutom bjuds det på en inblick i det indiska köket. Bland annat berättar David om sin fasters bästa husmorsknep, sin pappas traumatiska efterrättsnatt och mammans inte fullt så indiska men väldigt goda salsa.

–  Sedan den här boken gavs ut första gången har jag haft ett exemplar i köket och jag gör faktiskt rätter ur den så gott som varje vecka. Rätter som oheliga köttbullar och palak paneer har blivit riktiga vardagsklassiker hemma hos oss. Många av recepten har dessutom kommit än mer till användning i takt med att vi äter mindre kött hemma, säger David Batra.

Om David Batra

David Batra är en av landets mest älskade komiker. Han har medverkat i mängder av tv-program och även skrivit flera bästsäljande humoristiska böcker.

Om David Batras inte så tråkiga indiska mat

I  David Batras inte så tråkiga indiska mat serveras goda och enkla rätter som passar hela familjen. Davids favoritrecept presenteras med hans inte så tråkiga instruktioner. Smakprov ur innehållet: chicken korma, crispy chili potatoes, punjabi fried rice, palak paneer, Davids pappas klassiska dal, skånsk-indiska veggie patties, instant halwa, kulfi, saffransglass och jordnötstoffee.

Tidigare utgivning