Bonnier Fakta, 2018-03-22

Foto: Linda Lomelino

My Feldt bokdebuterar med Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga

I maj släpper My Feldt sin första bok. Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga är en egensinnig och glädjesprudlande bok om bakning, hållbarhet och om att leva i samklang med naturen.

My om boken: ”Jag vill att mina recept ska framkalla känslor, dofter och minnen. Det ploppande ljudet från en rabarberstjälk som dras upp ur jorden. Texturen hos ett solmoget hallon som man plockar från busken och stoppar direkt i munnen. Doften av blommande syrener. Jag vill baka, jag vill se allt det fina i naturen och jag vill få andra att se det jag ser och känna de smaker som naturen rymmer.”

I Blåbärsnår, äppelskrutt och rabarberskugga varvas recept med personliga texter om känslor, hållbarhet och om att leva i samklang med naturen. Det är en bok om att jorden är något vi lånar, om tillfredsställelsen att göra något med händerna för att förstå och se det vackra i det vi har omkring oss.

I boken finns över 70 recept som alla utgår från naturens säsonger och skiftningar, och som består av allt från pajer, tarteletter och bullar till småkakor, saft och kola.

My Feldt är kock och konditor och brinner för naturen, bra råvaror och hållbarhet. Till vardags driver hon tillsammans med Johan Feldt det populära bageriet Feldt’s Bröd & Konfekt i Halmstad. År 2017 tilldelades My det prestigefyllda Svenska gastronomipriset. Blåbärsnår, äppelskrutt och rabarberskugga är hennes första bok.

Utgivningsdag är den 8 maj.

För frågor om bildmaterial, recensionsexemplar och intervjuer, kontakta gärna Hanna Lundkvist: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se eller 076-526 11 63

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän. www.bonnierfakta.se

Är du journalist och intresserad av recex av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst