Bonnier Fakta, 2019-06-03

Foto: David Thunander

Food Pharmacy utkommer med ny bok för näringsjägare

Nu släpper Mia Clase och Lina Nertby Aurell, duon bakom två av Sveriges mest lästa hälsoböcker, sin tredje bok – Food Pharmacy Näringsjägaren – en berättelse om hur du curlar planeten och din hälsa genom att ta näringsjägarexamen.

I den här faktaspäckade och roliga boken ger Mia och Lina sig ut på sina livs expeditioner för att samla människor kring matbordet där vi tillsammans kan ta tag i vår tids mest angelägna frågor: folkhälsan och planeten. Vad kan vi själva göra för att få oss och planeten att må bättre, och varför har mat gått från att vara något enkelt och glädjefyllt till svårt och ibland till och med ångestskapande? Vetskapen om hur vi ska äta för en bättre folkhälsa och mindre belastning för planeten finns, men av någon anledning når den inte ut. Men det ska det bli ändring på!

Food Pharmacy Näringsjägaren är livsviktig fakta presenterad med humor och helt utan pekpinnar (och med ett sextiotal näringsboostade recept). För att göra resan mot att bli näringsjägare lite enklare och mer lustfylld så har Mia och Lina dessutom tagit fram en Näringsjägarkompass som ska hjälpa oss att varje dag få i oss en stor mängd varierande och näringsrika livsmedel i många olika färger. Kompassen består av tio olika kategorier av livsmedel, där varje kategori har fem cirklarovanför sig. Dessa cirklar motsvarar poäng och ju fler poäng du samlar per dag, desto bättre.

Den här boken vänder sig till alla vanliga människor, hälsonissar, barnfamiljer, antiinflammatoriska wannabees, tarmflorenördar, hurtbullar och soffpotatisar där ute. Helt enkelt alla som vill jaga mer näring i vardagen och värnar om matens påverkan på planeten. Det är dags för världen att bli näringsjägare!

Fokus på maten

Food Pharmacy Näringsjägaren fokuserar på ett av våra mest kraftfulla verktyg mot både livsstilsrelaterade sjukdomar och klimatkrisen, nämligen maten.

– Det är lätt att bli nedslagen när man läser att dåliga matvanor är den största enskilda risken att dö för tidigt i Sverige och att maten vi äter har en stor negativ inverkan på vår planet. Men det finns ingen anledning att bli deppig eftersom vi redan ha många av lösningarna precis framför oss. På tallriken. Vi vill visa hur enkelt det är att vända trenden när det kommer till den globala ohälsan och matens påverkan på planeten. Vi vill bidra till förändring, säger författarna Mia Clase och Lina Nertby Aurell.

Food Pharmacy

Förutom att skriva populära hälsoböcker driver författarna Mia Clase och Lina Nertby Aurell den välbesökta och omtyckta hälsobloggen Food Pharmacy. De håller föreläsningar och driver framgångsrikt en podd med samma namn. De tidigare två böckerna, Food Pharmacy och Food Pharmacy Kokboken har sålt i flera hundra tusen exemplar och även givits ut på hela 14 språk i bland annat Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, Estland, Litauen, Nederländerna, Italien,

Korea och Ryssland och är därmed en av Sveriges mest lästa hälsoböcker.

Lär dig mer om Food Pharmacy online

För den som vill lära sig mer om Food Pharmacy och om tarmfloror, snälla bakterier och antiinflamatorisk mat finns en online-kurs att ta del av via Brillbee. Du som journalist är välkommen att kontakta presskontakt nedan för att få kod och tillgång till kursen.

Kökskollektion för näringsjägare

Food Pharmacy har också släppt en kökskollektion för näringsjägare. Läs mer om produkterna här.

Näringsjägaren kommer ut den 30 juli.

För recensionsexemplar, bilder eller mer information om Food Pharmacy Näringsjägaren samt om produkterna i kökskollektionen, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund, Presskontakt, Bonnier Fakta, 0733 338840 eller e-post: magdalena@highlandpr.se.

Är du journalist och intresserad av recex av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.