Bonnier Fakta, 2018-02-01

Gröna, kreativa och goda boknyheter från Bonnier Fakta

Våren hos Bonnier Fakta fortsätter med fler gröna nyheter inom trädgård och matlagning, men också en bok om bröd av grundarna till Fabrique, en grundbok i broderi och en biografi om den folkkära operasångerskan Birgit Nilsson. Vårens alla böcker från Bonnier Fakta hittar du i vår vårkatalog.

Fabrique: All you need is bröd av David och Lotta Zetterström
Utgivningsdag: 2018-03-27
Recensionsdatum: 2018-04-10

All you need is bröd är en kul och annorlunda bakbok för alla som älskar bröd. I boken ges en unik inblick i hur Fabriques sagolikt goda bröd och bullar blir till och det mikrokosmos som döljer sig bakom bagerifönstret. Författarna och grundarna bjuder även på flera klassiska Fabrique-recept så som levainbröd, bullar och kakor. Recepten varvas med anekdoter från Fabriques bagerier, av såväl kända som okända stamgäster, och David och Lottas personliga berättelse om att förverkliga sin livsdröm. Men mest av allt handlar denna bok om kärleken till bröd och om människor.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Rutabaga av Mathias Dahlgren
Utgivningsdag: 2018-03-27
Recensionsdatum: 2018-04-10

Rutabaga – med fokus på grönsaker är en kokbok som inte liknar någon annan, skriven av en visionär kock som inte gör någonting halvdant och där smakerna har huvudrollen – som i all Mathias Dahlgrens matlagning. Boken innehåller välkomponerade recept men också råvarufakta och tips om hur man tar hand om hela grönsaken. Rätterna kan serveras som fullgoda måltider och är inte bara tillbehör eller vegetariska alternativ. De flesta är enkla att tillaga och fungerar till både vardag och fest. Ett nytt sätt att se på den gröna maten utlovas!

Mediekontakt: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Chili av Eva Robild och Kerstin Rosengren
Utgivningsdag: 2018-03-27
Recensionsdatum: 2018-04-10

Intresset för att odla och äta chili har ökat explosionsartat. Chili är rolig att odla, ger stor skörd, har många användningsområden och finns i olika sorter – allt ifrån de allra hetaste som Carolina Reaper till milda sorter som liknar vanlig paprika. I Chili presenteras 222 olika sorter med odlingstips, bild och smakguide. Vi får också lära oss hur man håller en chiliprovning, tips på hur vi kan ta hand om och förvara chilin samt heta recept – från klassiska kryddblandningar och såser till sötstarka chili-kakor. Både Eva Robild och Kerstin ”Chili-Kerstin” Rosengren är hängivna chiliodlare. Eva är trädgårdsjournalist och författare till ett 20-tal böcker, och Kerstin odlar över 300 sorters chili på sin gård Himlabacken på Österlen.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Sveriges mästerkock 2018
Utgivningsdag: 2018-04-05
Recensionsdatum: 2018-04-17

För åttonde året i rad sänds succéprogrammet Sveriges mästerkock i TV4. Efter hårda prov och spännande utmaningar utses en vinnare. Vem det blir är som vanligt hemligt tills finalen. Som en del av priset får vinnaren ge ut en kokbok med sina bästa och godaste recept. Vinnaren presenteras i finalprogrammet den 4 april och boken finns i handeln dagen efter.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Svenska broderier av Karin Holmberg
Utgivningsdag: 2018-04-10
Recensionsdatum: 2018-04-24

Svenska broderier är en gedigen grundbok i broderi för både nybörjare och mer avancerade brodörer. Den beskriver ingående och tydligt olika stygn och broderitekniker samt ger inspiration till projekt av varierande svårighetsgrad. Inget och ingen lämnas åt slumpen i denna inspirerande och heltäckande handbok.Vill du börja med något lätt kan ett korsstygnsmonogram på en tygkasse vara ett perfekt projekt. Har du broderat tidigare och vill testa något aningen mer avancerat skulle kanske ett färgglatt och fylligt yllebroderi på ett par enfärgade vantar vara intressant? Här finns också ett flertal projekt som kan förnya ditt hem – till exempel en kudde, ett draperi och en rya.

Mediekontakt: julia.markstedt@bonnierforlagen.se

Nordens flora av Lennart Stenberg och Bo Mossberg
Utgivningsdag: 2018-04-24
Recensionsdatum: 2018-05-08

Nordens flora är det oundgängliga standardverket när det gäller att beskriva samtliga gamla och nya växter i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island och Spetsbergen i livfulla bilder av Bo Mossberg och utförlig text skriven av biologen Lennart Stenberg i nära samarbete med vår tids ledande nordiska botanister. Floran (då med namnet Den nordiska floran) utkom första gången 1992. Mycket har hänt inom det botaniska området sedan dess, inte minst DNA-forskningen och tillkomsten av flertalet nya arter. Nya Nordens flora innehåller över 3300 arter och 900 sidor.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Birgit av Elisabeth Meyer-Topsøe
Utgivningsdag: 2018-04-24
Recensionsdatum: 2018-05-08

En av 1900-talets mest uppburna operasångerskor fyller 100 år. Birgit Nilsson hade en unik röst, var omskriven, omsusad och världsvan. Född i ett hörn av Skåne, mjölkade tio kor kvällen innan hon åkte till inträdesproven i Stockholm, och gift med samma man hela sitt liv. Hon var en världsstjärna – men också folkkär. Detta är den första biografin om Birgit Nilsson på svenska, personligt skriven av en närstående vän, elev och kollega. Författaren skildrar många gånger Birgit från nära håll och lyfter fram nya sidor i hennes konstnärskap och personlighet. Boken har fått några exklusiva några ord på vägen av dirigenten Zubin Mehta och är illustrerad med unika bilder som i många fall aldrig tidigare har publicerats. Den utges i samarbete med Birgit Nilsson Museum.

Mediekontakt: johanna.strand@kultpr.se

Här hittar du hela vårens utgivning.

Omslag och författarfoton* hittar du på www.bonnierfakta.se.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta respektive mediekontakt. För beställning av recensionsexemplar och manus som pdf, vänligen använd vår presstjänst i första hand eller kontakta press@bonnierforlagen.se.

* För omslag och författarfoton gällande Sveriges Mästerkock 2018, kontakta mediekontakt Hanna Lundkvist

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.