Bonnier Fakta, 2024-06-10

Foto: Caroline Andersson Renaud

Läkaren och författaren Michael Mosley har avlidit

Det är med stor sorg och bestörtning vi tog emot beskedet om att Michael Mosley hittats avliden efter flera dagars sökande.

Cecilia Viklund, Michaels svenska förläggare:

– Våra tankar går först och främst till Michaels fru Clare och deras fyra barn. Det går inte att föreställa sig hur det här är för dem. Men Michaels bortgång är också en stor förlust för världen. Få enskilda personer har gjort så mycket för folkhälsan som han har. Den kunskap, nyfikenhet och förmåga att förmedla Michael besatt var något alldeles extra. Han har gjort avtryck hos så många, och hjälpt otaliga människor till en bättre hälsa. Han var en sann inspirationskälla.

Bonnier Faktas samarbete med Michael sträcker sig tillbaka till utgivningen av 5:2-dieten 2013. Den senaste titeln av honom släpptes i november 2023 – Mosleys 30 bästa hälsotips. Vid flera av lanseringstillfällena för hans böcker på svenska har Michael besökt Sverige. Alltid med samma glädje och energi – och förmåga att entusiasmera publiken såväl som alla oss som jobbat tillsammans och omkring honom. En personlighet fylld av värme och nyfikenhet på livet. Och viljan att hjälpa andra.

Tack Michael för det du givit världen.

Vila i frid.