5:2-dieten - friskare, smalare, längre liv med halvfasta
Köp boken Lyssna på boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
E-bok mejlas ut som en länk från Elib på bokens utgivningsdatum. Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2013-08-06
Recensionsdag: 2013-08-06
Mediakontakt: Charlotta Larsson
5:2-dieten - uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar.
Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv – på köpet får man också en lägre vikt.
Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan det som händer under halvfastedagarna är att kroppen reparerar sig själv genom att nivåerna sänks på ett speciellt hormon (IGF-1) som bryter ner kroppen.
Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom, och på köpet får man ett friskare åldrande.
Det här är visserligen en diet, men det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta vad man vill övriga dagar. Förord av Kerstin Brismar, professor och kostforskare vid Karolinska Institutet.
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2013-08-06 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Anna Olsson Originalutgåvans titel: The Fast Diet Originalutgåvans utgivningsår: 2013 Förordsförfattare: Kerstin Brismar Omslagsformgivare: Eva Lindeberg Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 192 Mått: 141 x 220 x 17 mm Vikt: 404 g Format (utgivningsdatum): E-bok, epub2, 9789174243987 (2013-07-10); Inbunden, 9789174243703 (2013-08-06); Ljudbok, digital, 9789173487818 (2013-09-27); Ljudbok, mp3-CD, 9789173487801 (2013-09-27); Storpocket, 9789174244175 (2014-01-17); Pocket, 9789175033280 (2014-07-16)