Bonnier Fakta, 2019-11-15

Foto: Martin Löf

Per Morberg – 1 miljon sålda kokböcker!

I dagarna släppte Per Morberg boken Morberg BakfickanDetta är Pers tionde bok på Bonnier Fakta och med den har Per Morbergs böcker sålt i över 1 miljon exemplar i Sverige. Det är mycket få titlar inom mat och dryck som kan jämföra sig med detta.

– När jag kom till Bonnier Fakta för 10 år sedan och sa att jag skulle sälja 100 000 ex skrattade försäljningschefen åt mig och förklarade hur bokbranschen fungerade. Då förklarade jag hur Per Morberg fungerar, säger Per.

Vart femte hem har en av Per Morbergs kokböcker

Över en miljon sålda kokböcker betyder att vart femte hem i hela landet har en av Per Morbergs kokböcker i köket. Sedan den första kokboken kom ut 2009 har Per Morberg delat med sig av sin unika syn på mat, råvaror och kokkonsten och därigenom skapat sig en helt egen plats i matsverige.

– Per står för en matlagning som är enkel, tydlig och genuin. Men sen är det något mer. Det är som att smaken och känslan för den goda maten sitter i händerna på honom, eller faktiskt hela kroppen. Det tror jag alla känner som sett Per laga mat. Det är okonstlat och direkt. Per är helt enkelt Per. Och däri ligger kraften i hans författarskap. Han är helt unik, säger Martin Ransgart, förläggare till Pers böcker.

Med sin nya bok vill Per Morberg bjuda på rak och enkel mat som man kan hitta på de matställen han gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet och puben.

– Som liten fick jag ofta följa med när mina föräldrar gick ut och åt på kvarterskrogar. Jag fascinerades av den speciella världen i världen som kallas restaurangvärlden och ville bli kock. Finrestaurangernas bakfickor blev min väg in i köket. Här fanns inga krav på slips och kavaj, menyn var kort och maten förstklassigsäger Per.

Om Per Morberg

Per Morberg är skådespelare, kock, dryckesentreprenör och framgångsrik kokboksförfattare med eget matlagningsprogram. Hans böcker har sålt i över en miljon exemplar och finns snart sagt i varje svenskt hem.

Presskontakt:

Sissel Hedqvist, 0704 10 62 71, sissel.hedqvist@bonnierforlagen.se