Bonnier Fakta, 2021-04-28

Foto: Caroline Andersson Renaud

Plaza Interiörs Hederspris 2021 till Ellinor Sirén

Ellinor Sirén tilldelas Plaza Interiörs Hederspris 2021 för sin bok Städa hållbart med Ekotipset i kategorin läsning. Ellinor Sirén står bakom Ekotipset på Instagram och Facebook. Med en aldrig sinande ström av smarta och miljövänliga tips är hon en stor inspirationskälla för sin följarskara på en halv miljon personer.

Chefredaktör och juryordförande Jesper Tillberg: ”Vi vill på ett avslappnat sätt hedra, ge en klapp på axeln, puffa och lyfta fram goda nyheter som skapats i Sverige.” Tillsammans kan vi verka för något gott. För varandra – och miljön. ”

Om boken

Städningen blir så mycket roligare om den är effektiv och smidig samtidigt som den är snäll mot vår planet. Gör dina egna billiga rengöringsmedel, och lär dig hur du får riktigt bra snurr på alla typer av städningar – från den årliga storstädningen till den supersnabba fuskstädningen. Här hittar du gamla husmorsknep som verkligen förtjänar att leva vidare, men också många fiffiga ekohacks och blandade bonustips från i dag. Upptäck hur lätt du får en skinande ren spishäll, kristallklara fönsterrutor, vita kakelfogar och bäddmadrasser att se ut som nya. Och mycket, mycket mer.

Med enkel nyfikenhet har Ellinor Sirén samlat ihop och experimenterat fram miljövänliga lösningar på många av våra vanligastestädproblem. Och här har hon sammanställt det bästa av sitt material.