Bonnier Fakta, 2017-10-26

Publishingpriset till Bonnier Faktas Hemkunskap och This is my life

Dubbla vinster för Bonnier Fakta!

Mathias Dahlgrens
kokbok Hemkunskap och Christer Lindarws självbiografi This is my life tilldelades varsitt förstapris i Publishingpriset.

Hemkunskap av Mathias Dahlgren vann inom kategorin kokböcker med motiveringen:
”För rolig form, matnyttiga texter och harmoniskt foto.”
Totalt var sex titlar nominerade.

Inom kategorin reportage och berättelser var det fem titlar nominerade och This is my life av Christer Lindarw kammade hem förstapriset med motiveringen: ”För en ödmjuk berättelse i en glamorös förpackning – lysande!”

Publishingpriset är en jurybedömd tävling för bland annat filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter och böcker som delas ut årligen. Juryn består av verksamma kommunikatörer som granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen utefter ett antal kriterier. Nominerade titlar inom Publishingpriset bedöms för design, textinnehåll, slutprodukt och visuellt innehåll.

Läs mer om priset och utdelningen.

Stjärnkocken tar ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. Boken består av tre huvudkapitel - 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer. 20 minuter står för det snabba men välkomponerade rätterna, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid, och 120 minuter, eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen. Mathias Dahlgren bjuder även på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep.  Fotograf: Magnus Skoglöf & Tina Axelsson Formgivare: Katy Kimbell

I mer än fyrtio år har Christer Lindarw varit After Darks lysande stjärna på den svenska showhimlen. After Darks shower visades på tv redan på 1970-talet och de fick tidigt en stor publik. I sina memoarer skildrar Christer uppväxten i Eskilstuna med en ensamstående mor och hur hon stöttade honom i allt han ville göra: rita, sy sina egna kläder, sjunga och spela teater. Här tar Christer med läsaren bakom kulisserna och berättar också om de svåra åren på 1980-talet, då flera av hans vänner och kollegor dog i aids. Formgivare: Pompe Hedengren Kalligrafi: Stina Wirsén Layout: Heidi Myllyviita