Bonnier Fakta, 2018-03-27

Somriga nyheter inom mat, dryck och bakning från Bonnier Fakta

Sommaren hos Bonnier Fakta inleds med böcker inom tema mat, dryck och bakning. Här finns inspiration och recept för att grilla grönt, en sprudlande debut av My Feldt om bakning och att leva i samklang med naturen, Paolo Robertos godaste recept och smultronställen från södra Italien och ny inspiration och recept på alkoholfria drycker till maten. Sommarens alla böcker från Bonnier Fakta hittar du i vår sommarkatalog.

Grilla grönt av Malin Landqvist
Utgivningsdag: 2018-04-24

Grön mat är numera en självklarhet i vår matlagning. Nu är det dags att låta grönsakerna spela huvudrollen även på grillen. I Grilla grönt får du mer än 80 recept på allt från snabbt halstrade primörer till indirekt grillade rotfrukter, bakade pajer och matiga gratänger, efterrätter, röror och tilltugg. Allt tillagat på grillen. Dessutom innehåller boken en praktisk grillskola med allt du funderat på kring indirekt, direkt och cirkulär grillning, inklusive konsten att tända grillen och guide till hur du väljer rätt grill: kol- gasol,- eller elgrill. Och ska det vara briketter eller kol?

Mediekontakt: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt

Utgivningsdag: 2018-05-08

I Blåbärsnår, äppelskrutt och rabarberskugga varvas recept med personliga texter om känslor, hållbarhet och om att leva i samklang med naturen. Det är en bok om att jorden är något vi lånar, om tillfredsställelsen att göra något med händerna för att förstå och se det vackra i det vi har omkring oss. Recpten i boken utgår från naturens säsonger och skiftningar, och består av allt från pajer och bullar till saft och kola. My Feldt är kock och konditor och brinner för naturen, bra råvaror och hållbarhet. Till vardags driver hon tillsammans med Johan Feldt det populära bageriet Feldt’s Bröd & Konfekt i Halmstad. År 2017 tilldelades My det prestigefyllda Svenska gastronomipriset. Blåbärsnår, äppelskrutt och rabarberskugga är hennes första bok.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Paolo Robertos italienska kök av Paolo Roberto
Utgivningsdag: 2018-05-22

I Paolo Robertos italienska kök tar Paolo Roberto med läsaren till Neapel och södra Italien. I boken delar han med sig av sina syditalienska smultronställen och godaste recept från regionen - såväl recept som texter om det syditalienska kökets historia och kultur och råvarorna som hör till, som mozzarella, oliver, citroner och vin. Paolo Roberto har ända sedan han var liten tillbringat mycket tid i södra Italien i byn Maddaloni strax utanför Neapel, och har den napolitanska maten i såväl hjärta som hjärna.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Alkoholfritt av Richard Man
Utgivningsdag: 2018-06-12

Att välja alkoholfritt ligger i tiden, och utbudet av alkoholfria alternativ växer stadigt. Men fortfarande står många av oss rådvilla när det gäller att kombinera drycken med mat och inspirationen stannar vid vatten, äppelmust eller möjligen alkoholfri öl. I Alkoholfritt ger Richard Man vägledning i hur du kombinerar mat och dryck, och ger inspiration till nya smaker. Här finns allt från drycker som du snabbt svänger ihop genom att smaksätta vatten, pressa färsk frukt eller utifrån butikernas alkoholfria sortiment, till drycker som kräver mer tid. Rickard Man är sommelier och utbildad kemitekniker på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Rickard arbetar både med alkohol och alkoholfria alternativ enligt devisen: ”En dryck ska vara god, oavsett alkoholhalt. Dryck som serveras till mat ska passa till maten, oavsett alkoholhalt. Så enkelt.”

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Här hittar du hela sommarens utgivning.

Omslag och författarfoton hittar du på www.bonnierfakta.se.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta respektive mediekontakt. För beställning av recensionsexemplar och manus som pdf, vänligen använd vår presstjänst i första hand eller kontakta via mejl .

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.