Bonnier Fakta, 2020-09-22

Foto: Ulrika Ekblom

Zeina Mourtada prisas

Zeina Mourtada är en av pristagarna på Stellagalan 2020. Stellagalan lyfter de mest framstående kvinnorna inom svensk gastronomi – allt från bartenders och kockar till konditorer och servis.

Anette Rosvall, Stellagalans talesperson:

– Vi tycker det är viktigare än någonsin att lyfta de kvinnliga stjärnorna i branschen detta år, säger När vi i somras tog tempen på jämställdheten inom gastronomin blev det tydligt att vi behöver fortsätta kämpa för att kvinnor ska få plats.

Stipendiets syfte är att ge en engagerad kvinna med framtidstro i restaurangbranschen möjlighet att förkovra sig, antingen genom kurser eller praktik eller andra utvecklande projekt.

Aktuell med ny bok

Zeina Mourtada har nyligen utkommit med Veckans matsedel – middagsrecept från olika delar av världen. I den nya bok ligger fokus på vardagsmat som funkar. Använd dig av de praktiska veckomenyerna när tid och fantasi tryter och laga ny, spännande mat från olika länder. Eller testa något av de mer välkända recepten från Zeinas blogg. Här finns mängder av rätter som får alla att ivrigt samlas runt matbordet, som thai-köttbullar i jordnötssås, venezuelansk ost- och potatissoppa, persisk kyckling gryta och snabblasagne.

Zeina Mourtada är en högt uppskattad matprofil. Hennes nyfikenhet på mat och kärleken till matlagning har gjort recepten till favoriter i hundratusentals kök. Hon har tidigare utkommit med Zeinas kitchen och Zeinas green kitchen.