Zeinas kitchen

Zeina Mourtada

Utgivningsdatum: 2018-08-31

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. ”Precis som min mammas mat!”, är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma?
Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte.
Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer … Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg?

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-08-31 Genre: Mat & dryck Fotograf: Ulrika Ekblom Formgivare: Eva Wilsson Thema-kod: Kokböcker Mått: 203 x 268 x 22 mm Vikt: 853 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248210 (2018-08-31); E-bok, pdf, 9789174248678 (2018-08-31)

Nyheter om boken

Zeinas kitchen

Zeina Mourtada

Utgivningsdatum: 2018-08-31

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. ”Precis som min mammas mat!”, är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma?
Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte.
Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer … Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg?

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-08-31 Genre: Mat & dryck Fotograf: Ulrika Ekblom Formgivare: Eva Wilsson Thema-kod: Kokböcker Mått: 203 x 268 x 22 mm Vikt: 853 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248210 (2018-08-31); E-bok, pdf, 9789174248678 (2018-08-31)

Nyheter om boken