Jacobs hälsokök

Mat på en kvart med familjemetoden
Författare: Jacob Wismar
Fotograf: Frida Wismar

Utgivningsdag: 2008-08-28
Recensionsdag: 2008-08-28

Mediakontakt: Isabella Falkowska

Hälsosam vardagsmat på en kvart med hälsokocken Jacob Wismars framgångsrika matlagningskoncept

I en värld där tid är bristvara och industriernas ohälsosamma hel- och halvfabrikat är billigare än rena och fräscha råvaror blir det inte alltid så mycket ordentlig mat lagad i hemmen.

Den här boken handlar om familjemetoden – ett nytt sätt att planera, laga och kombinera maträtter. Eftersom metoden är enkel passar den perfekt för stressade barnfamiljer, men självklart även alla andra som vill äta god och hälsosam mat. Genom att göra sina egna halvfabrikat i form av kyckling, kött, fisk, ris, baljväxter, smakessenser med mera får man en god grund. Sedan är det bara att lära sig kombinera dessa med fräscha råvaror. När man gjort detta – ja då är det ingen konst att laga nyttig mat till hela familjen varje dag. 

Här finns över 80 genomarbetade recept. Det är läckra essenser så att man slipper stå och krydda, olika färdiga grötblandningar och förslag på goda smörgåsar för att spara tid på morgonen. Likaså matiga sallader, härliga tapas och rejäla mellanmål. Men här finns också recept för att du ska kunna göra en traditionell kalops på bara en kvart – utan att ge avkall på smaken. Kort och gott allt du behöver för att skapa en hälsosam vardag på kortast möjliga tid.

Ur innehållet:

Steg ett – skapa förutsättningar

Steg två – laga egna halvfabrikat

Steg tre – skapa maträtter


Bulgurpytt med kyckling och mynta
Svamprisotto med Västerbotten
Surf and turf-omelett
Laxsallad med citrusbulgur
Gulash
Mustig kycklinggryta
Tabbouleh
Solrospesto
Jacob Wismar är kock, kostrådgivare och pionjär inom svensk hälsosam matlagning. Han har utvecklat egna matlagningstekniker för både restaurang och hemmakök och han utbildar och föreläser runtom hela Sverige, bland annat i sin egen matlagningsmetod ”familjemetoden”. Jacob arbetar även som mat- och receptkreatör, matstylist och produktutvecklare åt livsmedelsindustrin, dessutom figurerar han ofta i media som bland annat Risentas officiella kock, expert i tidningen Topphälsa eller GI viktkoll.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2008-08-28 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Frida Wismar Formgivare: Fredrik Strömbäck Streamcreek Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 144 Mått: 235 x 293 x 19 mm Vikt: 1014 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789173630009 (2008-08-28); Inbunden, 9789173630269 (2009-08-18)

Fler böcker av författaren

Jacobs hälsokök

Mat på en kvart med familjemetoden
Författare: Jacob Wismar
Fotograf: Frida Wismar

Utgivningsdag: 2008-08-28
Recensionsdag: 2008-08-28

Mediakontakt: Isabella Falkowska

Hälsosam vardagsmat på en kvart med hälsokocken Jacob Wismars framgångsrika matlagningskoncept

I en värld där tid är bristvara och industriernas ohälsosamma hel- och halvfabrikat är billigare än rena och fräscha råvaror blir det inte alltid så mycket ordentlig mat lagad i hemmen.

Den här boken handlar om familjemetoden – ett nytt sätt att planera, laga och kombinera maträtter. Eftersom metoden är enkel passar den perfekt för stressade barnfamiljer, men självklart även alla andra som vill äta god och hälsosam mat. Genom att göra sina egna halvfabrikat i form av kyckling, kött, fisk, ris, baljväxter, smakessenser med mera får man en god grund. Sedan är det bara att lära sig kombinera dessa med fräscha råvaror. När man gjort detta – ja då är det ingen konst att laga nyttig mat till hela familjen varje dag. 

Här finns över 80 genomarbetade recept. Det är läckra essenser så att man slipper stå och krydda, olika färdiga grötblandningar och förslag på goda smörgåsar för att spara tid på morgonen. Likaså matiga sallader, härliga tapas och rejäla mellanmål. Men här finns också recept för att du ska kunna göra en traditionell kalops på bara en kvart – utan att ge avkall på smaken. Kort och gott allt du behöver för att skapa en hälsosam vardag på kortast möjliga tid.

Ur innehållet:

Steg ett – skapa förutsättningar

Steg två – laga egna halvfabrikat

Steg tre – skapa maträtter


Bulgurpytt med kyckling och mynta
Svamprisotto med Västerbotten
Surf and turf-omelett
Laxsallad med citrusbulgur
Gulash
Mustig kycklinggryta
Tabbouleh
Solrospesto
Jacob Wismar är kock, kostrådgivare och pionjär inom svensk hälsosam matlagning. Han har utvecklat egna matlagningstekniker för både restaurang och hemmakök och han utbildar och föreläser runtom hela Sverige, bland annat i sin egen matlagningsmetod ”familjemetoden”. Jacob arbetar även som mat- och receptkreatör, matstylist och produktutvecklare åt livsmedelsindustrin, dessutom figurerar han ofta i media som bland annat Risentas officiella kock, expert i tidningen Topphälsa eller GI viktkoll.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2008-08-28 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Frida Wismar Formgivare: Fredrik Strömbäck Streamcreek Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 144 Mått: 235 x 293 x 19 mm Vikt: 1014 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789173630009 (2008-08-28); Inbunden, 9789173630269 (2009-08-18)

Fler böcker av författaren