Bröd, bröd, bröd

Martin Johansson

Utgivningsdatum: 2017-05-03

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Illustratör: Kristin Lidström

Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!

"Martin Johansson har en sällsynt äkta passion för bröd. Han bloggar, bakar, skriver, testar, smakar,
provar igen. Det här är hans fjärde bok, superpedagogisk, personlig, full av bra recept och
skriven på ett sätt som gör att vem som helst vågar prova vilket bröd som helst. Heja Martin!"

Tidningen Baka

"Snabba, långsamma, hårda, mjuka, sura och söta bröd. Men framförallt så in i vassen goda bröd! Det bjuds det på i Martin Johanssons nya bok Bröd bröd bröd - recept, råd och genvägar (Bonnier fakta), ett hett tips för alla som älskar att baka."

Sköna hem

 


"Martin Johansson har gjort en grundläggande bakbok som får det att kännas enkelt och prestigelöst att baka, med eller utan surdeg: hans Bröd, bröd, bröd (Bonnier Fakta) handlar om just det och innehåller även praktiska knep och tekniktips."

Kvällsposten

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2017-05-17 Genre: Mat & dryck Illustratör: Kristin Lidström Fotograf: Jakob Fridholm Formgivare: Nina Ulmaja Ämnesord: bröd, bakning, hembakat Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 256 Mått: 191 x 231 x 30 mm Vikt: 929 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243802 (2014-09-30); Inbunden, 9789174247053 (2017-05-03); E-bok, pdf, 9789174247411 (2017-05-03)

Bröd, bröd, bröd

Martin Johansson

Utgivningsdatum: 2017-05-03

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Illustratör: Kristin Lidström

Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!

"Martin Johansson har en sällsynt äkta passion för bröd. Han bloggar, bakar, skriver, testar, smakar,
provar igen. Det här är hans fjärde bok, superpedagogisk, personlig, full av bra recept och
skriven på ett sätt som gör att vem som helst vågar prova vilket bröd som helst. Heja Martin!"

Tidningen Baka

"Snabba, långsamma, hårda, mjuka, sura och söta bröd. Men framförallt så in i vassen goda bröd! Det bjuds det på i Martin Johanssons nya bok Bröd bröd bröd - recept, råd och genvägar (Bonnier fakta), ett hett tips för alla som älskar att baka."

Sköna hem

 


"Martin Johansson har gjort en grundläggande bakbok som får det att kännas enkelt och prestigelöst att baka, med eller utan surdeg: hans Bröd, bröd, bröd (Bonnier Fakta) handlar om just det och innehåller även praktiska knep och tekniktips."

Kvällsposten

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2017-05-17 Genre: Mat & dryck Illustratör: Kristin Lidström Fotograf: Jakob Fridholm Formgivare: Nina Ulmaja Ämnesord: bröd, bakning, hembakat Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 256 Mått: 191 x 231 x 30 mm Vikt: 929 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243802 (2014-09-30); Inbunden, 9789174247053 (2017-05-03); E-bok, pdf, 9789174247411 (2017-05-03)