Från grunden
Köp boken ProvläsBeställ recensionsexemplar
Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum. Önskar du PDF-korrektur eller har frågor kontakta mediakontakten nedan.
Du har ännu inte behörighet att beställa böcker från detta förlag. Kontakta press@bonnierforlagen.se om du vill utöka din behörighet.
Vill du beställa recensionsexemplar?
Logga inUtgivningsdag: 2025-09-17
Recensionsdag: 2025-09-17
Mediakontakt: Bonnierförlagens Press
Längtar du efter att fylla kylen och skafferiet med vackra burkar med inlagda grönsaker, kryddblandningar och såser? Många av våra vanligaste matvaror kan du faktiskt göra själv. Vad sägs till exempel om hemgjord mascarpone eller egen tacokrydda? I systrarna Eisenmans stora kokbok får du drygt 350 recept på alltifrån fonder, ostar och korvar till chutney, ketchup, surdegsbröd, yoghurt, nötsmör, flingor och mycket mer. Många av recepten är enkla och går snabbt att göra, andra tar lite mer tid och kräver en större arbetsinsats. Och vill du ha en riktig utmaning, kanske göra din egen lagrade chèvre till ostbrickan eller lufttorkad skinka till charktallriken, hittar du även dessa recept i boken. Att laga mat från grunden innebär hälsovinster eftersom du slipper alla onödiga tillsatser som finns i många hel- och halvfabrikat – dessutom skonar du vår miljö. Ytterligare ett plus är att det du har lagat själv ofta blir både billigare och godare än det du köper färdigt i butiken.
Boken kom ut första gången 2017, då med titeln Från grunden med systrarna Eisenman. Den utsågs samma år av Måltidsakademien i Grythyttan till Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier med motiveringen: "Landets aspirerande mathantverkare har fått sin heliga skrift. Om man vill frambringa ost, kimchi, marmelad, snacks, läsk eller torka kött – allt finner man i detta vackra verk. Sällan har en grundkokbok varit mindre grund och mera grundlig.”
"Med en stadig, trygg hand gör boken det enkelt och inspirerande att komma igång och våga sig på att prova nytt. Stilen är avskalad och lugn, och fotot är snyggt med råvarorna i fokus. Det här en bok att använda. Författarna är sedan många år etablerade kokboksförfattare och
matkreatörer. Boken är tidigare utgiven 2017, flerfaldigt prisbelönt och kommer nu i en ny upplaga som är något kortad och där generella tips och råd har reviderats. Helhetsbetyg: 5."
BTJ
Kokbok i Nobelklass! Fanns det ett Nobelpris för kokböcker, så borde Från grunden vara den självklara pristagaren. Eva Åström, Expressen Söndag
"Med en stadig, trygg hand gör boken det enkelt och inspirerande att komma igång och våga sig på att prova nytt. Stilen är avskalad och lugn, och fotot är snyggt med råvarorna i fokus. Det här en bok att använda. Författarna är sedan många år etablerade kokboksförfattare och
matkreatörer. Boken är tidigare utgiven 2017, flerfaldigt prisbelönt och kommer nu i en ny upplaga som är något kortad och där generella tips och råd har reviderats. Helhetsbetyg: 5."
BTJ
Detaljerad fakta
Recensionsdag: 2025-09-17 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Helén Pe Originalutgåvans utgivningsår: 2017 Formgivare: Peter Alenäs Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 280 Mått: 197 x 260 x 27 mm Vikt: 984 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174245004 (2017-04-10); E-bok, pdf, 9789174246971 (2017-04-10); Inbunden, 9789178870189 (2019-04-08); Danskt band, 9789178877621 (2025-09-17)