Paolo Robertos italienska kök

Paolo Roberto

Utgivningsdatum: 2018-05-22

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Neapel … Bara namnet får en att längta dit – vare sig man har varit där eller inte. En som har tillbringat mycket tid där är Paolo. Ända sedan han var en liten kille har han vistats många och långa perioder i byn Maddaloni, strax utanför Neapel. Och numera är han så hemmastadd att han till och med har en egen olivodling i trakten.

Paolo har den napolitanska maten i hjärtat och i hjärnan, och tillsammans med honom upptäcker vi hans smultronställen i området – och inte minst hans godaste recept! Närmare bestämt cirka 60 recept på sallader, pasta, pizza, soppor, grytor, gratänger och desserter. Allt ackompanjerat av ett genuint och hänförande vackert bildmaterial som nästan får dofter och smaker att framträda.

Maten i södra Italien har ofta grönsaker som grund, och genom att låta råvaror som till exempel tomat, aubergine och zucchini spela huvudrollen svänger Paolo ihop näringsrik vardagsmat med massor av smak. Dessutom delar han med sig av intressanta texter om det syditalienska kökets historia och kultur. Och förstås om råvarorna som hör till, som mozzarella, oliver, citroner och vin.

Med Paolo som ciceron har man aldrig tråkigt. Han är en aldrig sinande källa av intressanta, dråpliga och rörande berättelser. Hans direkta och inkluderande sätt får folk runt omkring honom att öppna sig och dela med sig av de mest fantastiska historierna. Njut av dem, och njut av maten som får dig att längta till Neapel!

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-06-05 Genre: Mat & dryck Fotograf: Anna Huerta Stigebrandt Formgivare: Kai Ristilä Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 192 Mått: 202 x 266 x 22 mm Vikt: 853 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248104 (2018-05-22); E-bok, pdf, 9789174248715 (2018-05-22)

Fler böcker av författaren

Paolo Robertos italienska kök

Paolo Roberto

Utgivningsdatum: 2018-05-22

Mediakontakt: Hanna Lundkvist

Neapel … Bara namnet får en att längta dit – vare sig man har varit där eller inte. En som har tillbringat mycket tid där är Paolo. Ända sedan han var en liten kille har han vistats många och långa perioder i byn Maddaloni, strax utanför Neapel. Och numera är han så hemmastadd att han till och med har en egen olivodling i trakten.

Paolo har den napolitanska maten i hjärtat och i hjärnan, och tillsammans med honom upptäcker vi hans smultronställen i området – och inte minst hans godaste recept! Närmare bestämt cirka 60 recept på sallader, pasta, pizza, soppor, grytor, gratänger och desserter. Allt ackompanjerat av ett genuint och hänförande vackert bildmaterial som nästan får dofter och smaker att framträda.

Maten i södra Italien har ofta grönsaker som grund, och genom att låta råvaror som till exempel tomat, aubergine och zucchini spela huvudrollen svänger Paolo ihop näringsrik vardagsmat med massor av smak. Dessutom delar han med sig av intressanta texter om det syditalienska kökets historia och kultur. Och förstås om råvarorna som hör till, som mozzarella, oliver, citroner och vin.

Med Paolo som ciceron har man aldrig tråkigt. Han är en aldrig sinande källa av intressanta, dråpliga och rörande berättelser. Hans direkta och inkluderande sätt får folk runt omkring honom att öppna sig och dela med sig av de mest fantastiska historierna. Njut av dem, och njut av maten som får dig att längta till Neapel!

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-06-05 Genre: Mat & dryck Fotograf: Anna Huerta Stigebrandt Formgivare: Kai Ristilä Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 192 Mått: 202 x 266 x 22 mm Vikt: 853 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248104 (2018-05-22); E-bok, pdf, 9789174248715 (2018-05-22)

Fler böcker av författaren