Bonnier Fakta, 2023-11-06

Foto: Caroline Andersson Renaud

Dr Michael Mosley besöker Sverige och gästar Allt för hälsan-mässan

Läkaren och vetenskapsjournalisten Michael Mosley slog igenom med succén 5:2-dieten för tio år sedan. Sedan dess har han givit ut en lång rad böcker med syfte att förbättra vår hälsa. I veckan kommer han till Sverige för att lansera sin nya bok Mosleys 30 bästa hälsotips – små saker som får stor betydelse, som syftar till att inspirera till hälsoinvesteringar med minimal insats, men som ger en maximal effekt på både vår mentala och fysiska hälsa. Den 11 november gästar Michael Mosley Allt för hälsan-mässan.

Cecilia Viklund, hälsoförläggare:

Foto: Caroline Andersson Renaud

– Dr Mosley kommer att vara med i Bonnier Faktas trendpanel på Stora scenen den 11 november kl. 11.00 tillsammans med mig, psykologen och författaren Katarina Blom, dietisten och hälsoprofilen Karoline Pettersson, hälsoreportern Sandra Hiort och personliga tränaren och mentala coachen Jacob Hellberg. Trendpanelen kommer prata om framtidens trender inom kost, träning och mental hälsa.

Därefter stannar Michael Mosley kvar och blir intervjuad av Allt för hälsan-mässans moderator Sofia Ståhl på Stora scenen kl. 11.45 (Stockholmsmässan).

Mosleys 30 bästa hälsotips

Visste du att äta choklad kan hjälpa ditt hjärta, att sång kan ge dig ett naturligt rus och att krukväxter kan förbättra ditt humör och öka din produktivitet? Eller att datorspel faktiskt kan ha positiva effekter på en åldrande hjärna? Baserat på vetenskap och forskning avslöjar Mosley 30 hälsosamma tips vars effekter är både överraskande och spännande – och som på köpet ger en friskare kropp och starkare hjärna.

Michael Mosley:

De senaste åren har jag fokuserat påatt utforska vetenskapen bakom de många och varierande hälsopåståenden som jag har stött påunder min yrkeskarriär. Och provat dem påmig själv såklart. Jag har gjort en del ganska galna saker i mina dagar, som att infektera mig själv med parasiter, bli behandlad med blodiglar, injicera mitt ansikte med mitt eget blod och svälja en pytteliten kamera för att kunna se min mag- och tarmkanal in action,

Men under covid 19-pandemin och nedstängningen av samhället fick Dr Mosley möjlighet att göra något helt nytt. Han spelade in sin första poddserie Just One Thing. Idén bakom podden är enkel: varje 15-minutersavsnitt presenterar ett tips som lyssnarna kan följa för att förbättra sin hälsa. Serien (som fortfarande sänds) innehåller massor av udda, roliga och ibland absurda fakta, och den har givit honom möjlighet att intervjua framstående och ofta väldigt underhållande forskare som är ledande inom sina respektive områden och som också har lett fram till boken.

Michael Mosley är läkare, vetenskapsjournalist på BBC och mannen bakom 5:2-dieten och succéböckerna 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta och Blodsockerkoll på 8 veckor. Flera av hans vetenskapsdokumentärer har visats i svensk tv, exempelvis serien "Medicin med Mosley". Han har blivit utnämnd till Medical Journalist of the Year i Storbritannien.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund, Presskontakt, 0733 338840 eller magdalena@highlandpr.se