Bonnier Fakta, 2018-03-27

Foto: Anna Huerta

Paolo Roberto aktuell med italiensk kokbok

I nya boken Paolo Robertos italienska kök – mat från gudarnas stig tar Paolo Roberto med läsaren till Neapel och Italien. I boken delar han med sig av såväl recept som texter om det syditalienska kökets historia och kultur och råvarorna som hör till.

I Paolo Robertos italienska kök visar Paolo Roberto sina syditalienska smultronställen och godaste recept från regionen. Maten i södra Italien har ofta grönsaker som grund, och genom att låta råvaror som till exempel tomat, aubergine och zucchini spela huvudrollen svänger Paolo ihop näringsrik vardagsmat med massor av smak. Dessutom delar han med sig av intressanta texter om det syditalienska kökets historia och kultur. Och förstås om råvarorna som hör till, som mozzarella, oliver, citroner och vin.

”För mig har det här med att känna sig hemma aldrig handlat om en fysisk plats, utan mer om en känsla. En känsla som uppstår ur min kärntrio: familj, kärlek och mat. De allra bästa och starkaste minnena från min uppväxt kan jag faktiskt sätta en smak på”, förklarar Paolo i boken.

Paolo Roberto har tillbringat mycket tid i södra Italien. Ända sedan han var en liten har han vistats många och långa perioder i byn Maddaloni strax utanför Neapel, och har den napolitanska maten i såväl hjärta som hjärna.

”Ordspråket ”Se Neapel och sedan dö” säger allt – det här är staden som ibland omnämns som den vackraste på jorden. (...) För den matintresserade är Neapel ett måste – dels för att det är pizzans hemstad, men också för att det napolitanska köket klassas som ett av Italiens absolut bästa kök”, skriver Paolo Roberto i boken.

Utgivningsdag för Paolo Robertos italienska kök är den 22 maj.

Paolo Roberto är en av våra största profiler inom mat och träning och har tidigare gett ut elva böcker, varav sex kokböcker. Han driver flera företag, bland annat den italienska restaurangen Pane Fresco i Stockholm, Göteborg och Norrköping, och är även aktiv som föreläsare och programledare.

För frågor om recensionsexemplar, bildmaterial och intervjuer, kontakta gärna Hanna Lundkvist: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se 
076-526 11 63

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.