Bonnier Fakta, 2024-02-12

Foto: Caroline Andersson Renaud

Psykologen Siri Helle aktuell med handbok om livets stora frågor

Siri Helle har skrivit flertalet hyllade självhjälpsböcker, och är nu aktuell med en handbok om livet stora frågor. Den syftar till att stärka den existentiella hälsan så att vi å ena sidan kan hantera och stå ut med livets utmaningar, och å andra sidan lära oss att öka välbefinnandet i en allt tuffare omvärld.

I Existensboosten delar Siri Helle med sig av den senaste psykologiska forskningen kring livets stora frågor och ger handfasta tips på hur kunskapen kan användas i vardagen för att stärka den existentiella hälsan. Hon introducerar begreppet psykologisk rikedom och visar konkret hur man kan använda motgångar för personlig tillväxt, skapa ett meningsfullt liv och lära sig att njuta mer, oavsett vilka prövningar livet för med sig.

Siri Helle:

Foto: Caroline Andersson Renaud

– När min farfar gick bort i covid-19 vaknade mina existentiella funderingar. Vi är många som fastnar i prestation och lyckojakt, och mitt i löpsteget frågar oss vad som egentligen är meningen med alltihop? I turbulenta tider behöver vi en inre karta och kompass. Hälsa handlar om mer än motion och morötter och enkla förändringar kan göra otrolig skillnad.

Existensboosten, din handbok om lyckan, mörkret och meningen med livet har utgivning den 14 mars.

Om författaren

Siri Helle är legitimerad psykolog och har arbetat med KBT-behandling av depression, stress och ångest. Hon är faktagranskare på 1177 Vårdguiden inom området psykisk hälsa och medverkar regelbundet som psykologisk expert i TV4, SvD och Sveriges Radio. Som prisbelönt författare till Känslofällan och Smartare än din telefon är hon en flitigt anlitad föreläsare och har bland annat hållit ett TEDx Talk.