Bonnier Fakta, 2020-08-31

Foto: Lennart Weibull

Siri Barje medverkar i årets säsong av Kockarnas kamp

Kokboksförfattaren och Köket-kocken Siri Barje är en av årets deltagare i säsongens Kockarnas kamp. Första avsnittet sänds den 22 september. TV4 skriver i ett pressmedelande att det blir mer blod, svett och tårar än någonsin tidigare.

Stjärnkockarna möts på Tosterups gård i Skåne och tävlar i en rad grenar som kräver både snabbhet, yrkesskicklighet och tävlingsnerver. Traditionsenligt bjuder en av kockarna de andra deltagarna på middag när dagens tävlingar är över samt delar med sig av häpnadsväckande historier från sin karriär.

Siri Barje utkom med sin andra bok Vegan på 5 ingredienser i våras. Med den visar hon att vegansk mat är lättlagad och kan smaka otroligt gott – på endast fem ingredienser. Vegansk mat är för Siri långt ifrån raw food, nyttiga zucchininudlar och chiapudding. Den nya boken är proppfull med god mat som råkar vara vegansk – för hela veckan och alla tillfällen.

”Kanske är du inte vegan som läser den här boken, kul! Det är inte jag heller. Jag älskar bara grönsaker. Nu lagar vi mat.”

Siri Barje är utbildad kock och man kan ofta laga se henne laga mat i olika tv-program. Siri driver också en rad populära konton på sociala medier. Siri Barjes matfilosofi är att mat alltid ska vara lustfyllt utan pekpinnar och det ska vara roligt att laga mat. Hon vill inspirera till att laga något nytt, men man ska också äta det man vill. Hon har tidigare givit Snabbmat för gröna gourmander.