Bonnier Fakta, 2018-09-04

Foto: Ulrika Ekbom

Zeina Mourtada aktuell med Zeinas Kitchen medverkar i SVT:s Timjan, tupp & tårta

Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta" Zeinas kitchen" – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. ”Precis som min mammas mat!”, är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma? Zeina medverkar i Lisa Lemkes nya program Timjan, tupp & tårta. Se programmet här.


I Zeinas kitchen finns omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det.De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte. Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer … Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg?

Läs en intervju med Zeina här.

Se Timjan, tupp & tårta här.

Om programmet Timjan, tupp & tårta – modern hemkunskap för vuxna

Här får du tips och inspiration till enklare och roligare matlagning och uppslag till hur du gör middagsbordet mysigt. Programmet leds av matkreatören, tv-kocken, och kokboksförfattaren Lisa Lemke och till sin hjälp har hon Zeina Mourtada, Sandra Mastio, Jimmy Brorsson och Emma Lindquist.

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Med glimten i ögat lagar, pratar, skriver och stylar hon mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam. Sedan drygt tio år tillbaka har vi kunnat njuta av hennes avslappnade men kreativa recept — inte minst i hennes några av hennes kokböcker Till GrillatTill Sommaren, Lisa på landet och Allt i en gryta.