Den nakna kocken

Författare: Jamie Oliver
Köp boken

Utgivningsdag: 2011-03-15
Recensionsdag: 2011-03-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt! Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.
Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2011-03-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans titel: The Naked Chef Omslagsformgivare: Désirée Molinder Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 256 Mått: 196 x 255 x 20 mm Vikt: 1030 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100575052 (2001-03-16); Kartonnage, 9789100579128 (2002-01-18); Inbunden, 9789174241730 (2011-03-15)

Fler böcker av författaren

Den nakna kocken

Författare: Jamie Oliver
Illustratör:
Köp boken

Utgivningsdag: 2011-03-15
Recensionsdag: 2011-03-29

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt! Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.
Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter. Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår också ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro. Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga – bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2011-03-29 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans titel: The Naked Chef Omslagsformgivare: Désirée Molinder Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 256 Mått: 196 x 255 x 20 mm Vikt: 1030 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100575052 (2001-03-16); Kartonnage, 9789100579128 (2002-01-18); Inbunden, 9789174241730 (2011-03-15)

Fler böcker av författaren