Den nakna kockens återkomst

Författare: Jamie Oliver

Utgivningsdag: 2002-04-19
Recensionsdag: 2002-04-19

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.

Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:

- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost
- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor
- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak
- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter
- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini
- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost
- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter
- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter
- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger
- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry Martini

Boken är rikt illustrerad i färg.

"Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"
Expressen

"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."
Allt om Mat & Vin

Om författaren:
Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.
Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2002-04-19 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Kerstin Törngren Originalutgåvans titel: The Return of the Naked Chef Omslagsformgivare: Kerstin Nord Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 288 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100576233 (2002-04-19); Kartonnage, 9789100100698 (2003-01-28)

Fler böcker av författaren

Den nakna kockens återkomst

Författare: Jamie Oliver

Utgivningsdag: 2002-04-19
Recensionsdag: 2002-04-19

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.

Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:

- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost
- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor
- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak
- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter
- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini
- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost
- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter
- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter
- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger
- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry Martini

Boken är rikt illustrerad i färg.

"Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"
Expressen

"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."
Allt om Mat & Vin

Om författaren:
Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.
Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.

Ladda ner omslag

Ladda ner foton av författaren

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2002-04-19 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Kerstin Törngren Originalutgåvans titel: The Return of the Naked Chef Omslagsformgivare: Kerstin Nord Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 288 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100576233 (2002-04-19); Kartonnage, 9789100100698 (2003-01-28)

Fler böcker av författaren