Fredagkväll med mat och vin

Håkan Larsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2010-07-27
Recensionsdag: 2010-07-27

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:
• Middag på en halvtimme
• Perfekt vin därtill runt hundralappen.
I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.
Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.

"Med ett nyskapande helhetsperspektiv, inkluderande såväl mat, dryck, musikarrangemang som litterär påbyggnad, ger Håkan Larsson en fullständig manual i fredagskvällens estetik och etik." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"Gott om inspiration för både öga, öra och gom med andra ord." Smålandsposten

"Fredagsmyyys..." Tara

"Med ett nyskapande helhetsperspektiv, inkluderande såväl mat, dryck, musikarrangemang som litterär påbyggnad, ger Håkan Larsson en fullständig manual i fredagskvällens estetik och etik." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-07-27 Genre: Mat & dryck Fotograf: Håkan Larsson Formgivare: Annika Lyth Thema-kod: Kokböcker Mått: 203 x 296 x 18 mm Vikt: 976 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240962 (2010-07-27); Inbunden, 9789174241990 (2011-02-01); Inbunden, 9789174244779 (2014-10-15)

Fler böcker av författaren

Fredagkväll med mat och vin

Håkan Larsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2010-07-27
Recensionsdag: 2010-07-27

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:
• Middag på en halvtimme
• Perfekt vin därtill runt hundralappen.
I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.
Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.

"Med ett nyskapande helhetsperspektiv, inkluderande såväl mat, dryck, musikarrangemang som litterär påbyggnad, ger Håkan Larsson en fullständig manual i fredagskvällens estetik och etik." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"Gott om inspiration för både öga, öra och gom med andra ord." Smålandsposten

"Fredagsmyyys..." Tara

"Med ett nyskapande helhetsperspektiv, inkluderande såväl mat, dryck, musikarrangemang som litterär påbyggnad, ger Håkan Larsson en fullständig manual i fredagskvällens estetik och etik." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-07-27 Genre: Mat & dryck Fotograf: Håkan Larsson Formgivare: Annika Lyth Thema-kod: Kokböcker Mått: 203 x 296 x 18 mm Vikt: 976 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240962 (2010-07-27); Inbunden, 9789174241990 (2011-02-01); Inbunden, 9789174244779 (2014-10-15)

Fler böcker av författaren