Håkan Larssons Vin & Mat

Håkan Larsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-09-16
Recensionsdag: 2003-09-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.      Vin; & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester – och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.       Recepten; är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk – allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.      P;å ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-09-16 Genre: Mat & dryck Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 208 Mått: 218 x 278 x 20 mm Vikt: 1129 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100101251 (2003-09-16)

Fler böcker av författaren

Håkan Larssons Vin & Mat

Håkan Larsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-09-16
Recensionsdag: 2003-09-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.      Vin; & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester – och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.       Recepten; är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk – allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.      P;å ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-09-16 Genre: Mat & dryck Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 208 Mått: 218 x 278 x 20 mm Vikt: 1129 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100101251 (2003-09-16)

Fler böcker av författaren