Rött, vitt, rosé

Håkan Larssons guiden till vinets värld Håkan Larsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2002-04-19
Recensionsdag: 2002-04-19

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

"Att dricka vin är lite grann som att resa. Har du ett hum om varför London ser ut som det gör blir det roligare att gå omkring där. Vet du något om varför ett chardonnayvin kan smaka på så många olika sätt blir det en större upplevelse i din mun. Och poängen är att det inte krävs några universitetsstudier för att skaffa den insikten.
Betrakta den här boken som en motsvarighet till resandets pocketguider. En introduktion om du vill, ganska lättsam och översiktlig. Som ett kamratligt samtal tvärs över bordet, medan vinet glimmar i glasen framför oss. Mottot kan vara: dofta, smaka - svälj.
Det här är ingen rättvis betraktelse. Det finns gott om vinböcker av neutral uppslagskaraktär som försöker hitta något trevligt att säga om de flesta länder och druvor, och världen behöver inte ännu en. Jag har skrivit mer och mer entusiastiskt om det jag gillar, mindre eller inte alls om sådant jag finner ointressant.
Vinets värld är underbar och spännande. För några kan den också verka skrämmande, med sina facktermer och inslag av snobberi. Sådant ska du slippa här. Vin är inte vetenskap - det är en dryck med fantastisk variationsrikedom, skapad för att vara oss till glädje. Så tycker jag vi ska närma oss ämnet, med road nyfikenhet."
Ovanstående är ur Håkan Larssons förord. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; den är tillgänglig och underhållande. Begripligt och medryckande tar författaren oss med på en vandring bland druvor och vinländer och förklarar de spännande sammanhangen bakom smakernas och dofternas mångfald. Ett stort och viktigt avsnitt ägnas sambandet mat-vin, inte så konstigt eftersom Håkan Larsson är chefredaktör på Allt om Mat.
Tonen är lättsam, kåserande och ibland respektlös. Den är samtidigt lärorik, saklig, handgriplig och väldigt rolig!
Håkan Larsson har på provningar runtom i landet lett tusentals svenskar de första stegen på vägen till vinkunskap.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2002-04-19 Genre: Mat & dryck Fotograf: Roland Persson Formgivare: Claes Gustavsson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 192 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100575113 (2002-04-19); Häftad, 9789100101244 (2003-08-19)

Fler böcker av författaren

Rött, vitt, rosé

Håkan Larssons guiden till vinets värld Håkan Larsson
Köp boken

Utgivningsdag: 2002-04-19
Recensionsdag: 2002-04-19

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

"Att dricka vin är lite grann som att resa. Har du ett hum om varför London ser ut som det gör blir det roligare att gå omkring där. Vet du något om varför ett chardonnayvin kan smaka på så många olika sätt blir det en större upplevelse i din mun. Och poängen är att det inte krävs några universitetsstudier för att skaffa den insikten.
Betrakta den här boken som en motsvarighet till resandets pocketguider. En introduktion om du vill, ganska lättsam och översiktlig. Som ett kamratligt samtal tvärs över bordet, medan vinet glimmar i glasen framför oss. Mottot kan vara: dofta, smaka - svälj.
Det här är ingen rättvis betraktelse. Det finns gott om vinböcker av neutral uppslagskaraktär som försöker hitta något trevligt att säga om de flesta länder och druvor, och världen behöver inte ännu en. Jag har skrivit mer och mer entusiastiskt om det jag gillar, mindre eller inte alls om sådant jag finner ointressant.
Vinets värld är underbar och spännande. För några kan den också verka skrämmande, med sina facktermer och inslag av snobberi. Sådant ska du slippa här. Vin är inte vetenskap - det är en dryck med fantastisk variationsrikedom, skapad för att vara oss till glädje. Så tycker jag vi ska närma oss ämnet, med road nyfikenhet."
Ovanstående är ur Håkan Larssons förord. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; den är tillgänglig och underhållande. Begripligt och medryckande tar författaren oss med på en vandring bland druvor och vinländer och förklarar de spännande sammanhangen bakom smakernas och dofternas mångfald. Ett stort och viktigt avsnitt ägnas sambandet mat-vin, inte så konstigt eftersom Håkan Larsson är chefredaktör på Allt om Mat.
Tonen är lättsam, kåserande och ibland respektlös. Den är samtidigt lärorik, saklig, handgriplig och väldigt rolig!
Håkan Larsson har på provningar runtom i landet lett tusentals svenskar de första stegen på vägen till vinkunskap.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2002-04-19 Genre: Mat & dryck Fotograf: Roland Persson Formgivare: Claes Gustavsson Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 192 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100575113 (2002-04-19); Häftad, 9789100101244 (2003-08-19)

Fler böcker av författaren