Charlotte Jenkinson

Charlotte Jenkinson är Allt om mat-medarbetare och har varit redaktör för flera kokböcker, bland annat Vardagsfavoriter. Tillsammans med fotografen Susanne Almers har hon skapat  inspirerande kokböcker som är lika klocka som vackra - Odlarens kokbok, Seglarens kokbok.och Fiskarens Kokbok. Odlarens kokbok blev utnämnd av Grythyttans Måltidsakademi till 2006 års bästa köksträdgårdsbok med motiveringen: "En grönskande och blommande bok - full med stämning och aptitretande recept - som binder samman köksträdgården med trädgårdsköket". 2007 blev även Fiskarens Kokbok uppmärksammad som Sveriges representant i tävlingen Gourmand World Cookbook Award.

Med motiveringen "utomordentligt författarskap på det gastronomiska området" har Charlotte Jenkinson hedrats med Gastronomiska Akademiens Guldpenna 2007.

 

Utgivning

Charlotte Jenkinson

Charlotte Jenkinson är Allt om mat-medarbetare och har varit redaktör för flera kokböcker, bland annat Vardagsfavoriter. Tillsammans med fotografen Susanne Almers har hon skapat  inspirerande kokböcker som är lika klocka som vackra - Odlarens kokbok, Seglarens kokbok.och Fiskarens Kokbok. Odlarens kokbok blev utnämnd av Grythyttans Måltidsakademi till 2006 års bästa köksträdgårdsbok med motiveringen: "En grönskande och blommande bok - full med stämning och aptitretande recept - som binder samman köksträdgården med trädgårdsköket". 2007 blev även Fiskarens Kokbok uppmärksammad som Sveriges representant i tävlingen Gourmand World Cookbook Award.

Med motiveringen "utomordentligt författarskap på det gastronomiska området" har Charlotte Jenkinson hedrats med Gastronomiska Akademiens Guldpenna 2007.