Made in Sweden

Författare: Jens Linder
Illustratör: Eva Lindeberg
Fotograf: Stefan Wettainen
Provläs

Utgivningsdag: 2010-05-25
Recensionsdag: 2010-06-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.
Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.

"Det är inte alltid kokböcker känns så genomtänkta som den här. /.../ Efter att ha testat några av recepten kan jag bara konstatera att den här boken är en liten pärla ..." dagensbok.com

"Matlandet Sverige är en njutning för oss som vill inspireras av unika lokala råvaror och produkter. Denna ovärderliga kokbok ger hjälp att hitta dem och kommer att bli en god vän i köket." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"[Den] inspirerande och användbara Made in Sweden är betydligt mer än en vanlig kokbok." Mats-Eric Nilsson i Allt om mat 16/2010

"Det är inte alltid kokböcker känns så genomtänkta som den här. /.../ Efter att ha testat några av recepten kan jag bara konstatera att den här boken är en liten pärla ..." dagensbok.com

"Matlandet Sverige är en njutning för oss som vill inspireras av unika lokala råvaror och produkter. Denna ovärderliga kokbok ger hjälp att hitta dem och kommer att bli en god vän i köket." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-06-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Illustratör: Eva Lindeberg Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: Nina Ulmaja Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 192 Mått: 180 x 275 x 27 mm Vikt: 944 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240788 (2010-05-25)

Fler böcker av författaren

Made in Sweden

Författare: Jens Linder
Illustratör: Eva Lindeberg
Fotograf: Stefan Wettainen
Provläs

Utgivningsdag: 2010-05-25
Recensionsdag: 2010-06-08

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.
Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.

"Det är inte alltid kokböcker känns så genomtänkta som den här. /.../ Efter att ha testat några av recepten kan jag bara konstatera att den här boken är en liten pärla ..." dagensbok.com

"Matlandet Sverige är en njutning för oss som vill inspireras av unika lokala råvaror och produkter. Denna ovärderliga kokbok ger hjälp att hitta dem och kommer att bli en god vän i köket." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

"[Den] inspirerande och användbara Made in Sweden är betydligt mer än en vanlig kokbok." Mats-Eric Nilsson i Allt om mat 16/2010

"Det är inte alltid kokböcker känns så genomtänkta som den här. /.../ Efter att ha testat några av recepten kan jag bara konstatera att den här boken är en liten pärla ..." dagensbok.com

"Matlandet Sverige är en njutning för oss som vill inspireras av unika lokala råvaror och produkter. Denna ovärderliga kokbok ger hjälp att hitta dem och kommer att bli en god vän i köket." Årets Svenska Måltidslitteratur 2010

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-06-08 Genre: Livsstil, hobby och fritid Illustratör: Eva Lindeberg Fotograf: Stefan Wettainen Formgivare: Nina Ulmaja Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 192 Mått: 180 x 275 x 27 mm Vikt: 944 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174240788 (2010-05-25)

Fler böcker av författaren