Mat på en plåt

Tareq Taylor

Utgivningsdatum: 2018-10-15

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!
Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.

5 frågor till Tareq
Varför just mat på en plåt?
Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att laga mat! Några minuters förberedelser av ingredienserna, lägg dem på en plåt eller i en form och låt ugnen göra resten av jobbet!
Vad är fördelen med den här typen av matlagning?
Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. En annan fördel är att smakerna fördjupas i ugnen.
Tar det inte lång tid att laga mat i ugnen?
I vissa recept är det just den långa tillagningen som är grejen. In med plåten i ugnen på morgonen och ta ut den på kvällen när det är dags att äta middag. Under tiden kan du göra helt andra saker!
Du är ju känd för att gilla kryddor från hela världen, har du några favoriter?
Jag brinner lite extra för smakerna från Mellanöstern, som kommer från spiskummin, sumak, kanel, mynta, bladpersilja, saffran, granatäppelkärnor … Även det asiatiska gillar jag helskarpt med chili, lime, ingefära, fisksås, koriander och jordnötter.
Finns det något lite oväntat i boken?
Kanske klassikern varma mackor, som jag har gjort i flera uppdaterade varianter. Jag lovar att de kommer att piffa upp fredagsmyset rejält!

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-10-16 Genre: Mat & dryck Fotograf: Peter Carlsson Originalutgåvans titel: Mat på en plåt Formgivare: Mikael Engblom Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 160 Mått: 203 x 268 x 19 mm Vikt: 789 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248760 (2018-10-15); E-bok, pdf, 9789174248692 (2018-10-15)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken

Mat på en plåt

Tareq Taylor

Utgivningsdatum: 2018-10-15

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!
Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.

5 frågor till Tareq
Varför just mat på en plåt?
Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att laga mat! Några minuters förberedelser av ingredienserna, lägg dem på en plåt eller i en form och låt ugnen göra resten av jobbet!
Vad är fördelen med den här typen av matlagning?
Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. En annan fördel är att smakerna fördjupas i ugnen.
Tar det inte lång tid att laga mat i ugnen?
I vissa recept är det just den långa tillagningen som är grejen. In med plåten i ugnen på morgonen och ta ut den på kvällen när det är dags att äta middag. Under tiden kan du göra helt andra saker!
Du är ju känd för att gilla kryddor från hela världen, har du några favoriter?
Jag brinner lite extra för smakerna från Mellanöstern, som kommer från spiskummin, sumak, kanel, mynta, bladpersilja, saffran, granatäppelkärnor … Även det asiatiska gillar jag helskarpt med chili, lime, ingefära, fisksås, koriander och jordnötter.
Finns det något lite oväntat i boken?
Kanske klassikern varma mackor, som jag har gjort i flera uppdaterade varianter. Jag lovar att de kommer att piffa upp fredagsmyset rejält!

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner författarfoton

Tareq Taylor

Copyright/fotograf: Peter Carlsson

Författarfoton får endast användas i anslutning till marknadsföring eller presentation av författarens böcker.
Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta foto@bonnirforlagen.se.
Klicka på nedladdningspilen för att ladda ner högupplöst bild.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnirforlagen.se for further information.

Tareq Taylor

Copyright/fotograf: Peter Carlsson

Författarfoton får endast användas i anslutning till marknadsföring eller presentation av författarens böcker.
Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta foto@bonnirforlagen.se.
Klicka på nedladdningspilen för att ladda ner högupplöst bild.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnirforlagen.se for further information.

Tareq Taylor

Copyright/fotograf: Peter Carlsson

Författarfoton får endast användas i anslutning till marknadsföring eller presentation av författarens böcker.
Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta foto@bonnirforlagen.se.
Klicka på nedladdningspilen för att ladda ner högupplöst bild.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnirforlagen.se for further information.

Tareq Taylor

Copyright/fotograf: Peter Carlsson

Författarfoton får endast användas i anslutning till marknadsföring eller presentation av författarens böcker.
Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta foto@bonnirforlagen.se.
Klicka på nedladdningspilen för att ladda ner högupplöst bild.

This image may not be used without a copyright request. Please contact foto@bonnirforlagen.se for further information.

Detaljerad fakta

Recensionsdatum: 2018-10-16 Genre: Mat & dryck Fotograf: Peter Carlsson Originalutgåvans titel: Mat på en plåt Formgivare: Mikael Engblom Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 160 Mått: 203 x 268 x 19 mm Vikt: 789 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174248760 (2018-10-15); E-bok, pdf, 9789174248692 (2018-10-15)

Fler böcker av författaren

Nyheter om boken