Bonnier Fakta, 2020-02-18

Foto: Stefan Tell

Anders Hansen finalist till Riagalan 2020

Anders Hansen kan med tv-programmet Din hjärna bli "Årets profil". Bakom nomineringarna till Riagalan står produktionsbolagen, deras anställda och andra som jobbar i branschen. De nominerade ska ha varit involverade i program som visats på tv och/eller online under 2019. Riagalan arrangeras av Film&TV-Producenterna. Läs mer här.

Om Riagalan

Ria uppmärksammar och premierar Sveriges bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv-produktion. Ria-priset instiftades för nio år sedan för att hylla produktionsbranschens bästa medarbetare med ett eget pris. Bakom priset står Film&TV-Producenterna.

Om Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han är författare till de revolutionerande böckerna Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna och Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. I somras medverkade Anders i Sommar i P1, som med sina 2,7 miljoner lyssningar blev årets mest lyssnade. Det följdes av Vinter i P1, där han med hjälp av fakta inspirerade och utbildade inom hälsa och välmående kopplat till digitaliseringen.

Anders Hansen fortsätter att prisas och nomineras. Förra året tilldelades han:

Om Din hjärna

Vad gör stress med oss och hur påverkas hjärnan av digitaliseringen? Hur kan fysisk aktivitet föryngra hjärnan och varför används en stor del av våra hjärnor för att vara sociala? Det undersöker läkaren och författaren Anders Hansen i serien Din hjärna.