Bonnier Fakta, 2022-12-15

Foto: Peter Carlsson, Shutterstock, Getty

Nytt år och nya möjligheter helt enkelt

Året börjar gå mot sitt slut och känslan för att starta om är starkare än någonsin. Drömmen om en nystart kan se väldigt olika ut. Du kanske vill lära dig mer om antiinflammatorisk kost som du länge varit nyfiken på? Eller är 2023 året som du inte ska lova dig själv en för stor förändring utan vill införa små hälsosamma hacks i din vardag?

Utöver känslan av nystart är tröttheten väldigt närvarande när året börjar närma sig sitt slut. Funderar du på att ta itu med dina sömnproblem och bli lite piggare?

Nytt år och nya möjligheter helt enkelt! Oavsett om du delar dina tankar med andra eller väljer att skriva ner det i din lifeplanner. Låt våra författare Sofia Ståhl, Maria Borelius, Olga Rönnberg och Pia Norup guida dig längs vägen.

201 hälsohacks av Sofia Ståhl

Nytt år = nya ohållbara rutiner? Det kan du glömma. 201 hälsohacks är boken för dig som vill stärka ditt välmående med hjälp av enkla och hälsosamma val utan att krångla till det!

Hälsoinspiratören Sofia Ståhl har samlat 201 hacks för att ge dig inspiration, väcka nyfikenhet och bidra till att du får nya insikter kring hälsa och välmående. Du får en verktygslåda fullproppad med konkreta tips och inspiration. Boken är inte ett facit eller att-göra-lista att checka av på kortast möjliga tid, utan en upptäcktsresa för att hitta just din väg till bättre hälsa och i förlängningen stärka relationen till dig själv.

Foto: Stefan Tell

Kanske sätter du alltid andras behov framför dina egna, eller har svårt att hitta balans och hållbara lösningar för att du ska må bra? Då är den här boken för dig!

Recensionsdag: 2022-12-28

Mediakontakt: Clara Lundström

Hälsorevolutionen kokboken av Maria Borelius

Vill du få en nystart och fylla dina måltider med näring, rikligt med grönsaker, goda proteiner, mättande fetter, smakrika kryddor och härliga såser? Låt Maria Borelius, med bakgrund som vetenskapsjournalist och biolog, guida dig i köket.

I den här Hälsorevolutionen. Kokboken har jag samlat mina bästa recept för ett gott och hälsosamt liv. Mat som ger mig glädje och som kopplar till ny forskning om näring och hälsa på djupet.

Foto: Peter Carlsson

Just denna antiinflammatoriska mat och livsstil återställde min egen hälsa, när jag mitt i livet hamnade med ryggont, smådeppig, småmullig och med ständiga infek­tioner. Efter några månader med den här typen av kost var mina symptom borta. Det gav mig en ny livschans, kändes det som.

Lär känna en ny form av kostpyramid och hittar recept på middagar och mindre rätter som passar till lunch och ibland som frukost. Många små knep, peppiga såser och finurliga ditt- och datter, kryddor och kryddmixar. Välkommen in i min matvärld. Recepten i boken handlar om hälsa – men mest av allt handlar det om matglädje. //Maria Borelius

Recensionsdag: 2022-12-28

Mediakontakt: Charlotta Larsson

My journal av Olga Rönnberg

Nytt år, nya mål? My journal – skapa ditt eget drömår är boken för dig som vill förverkliga dina drömmar.

Funderar du kanske på att göra olika livsval, våga ta steget fullt ut eller bryta dåliga vanor? Med hjälp av den här lifeplannern samlar du dina reflektioner över det som händer dig, och vad du kan göra för att ta dig dit du vill med personligt anpassade lösningar. Din guide längs vägen är Olga Rönnberg som har flera års erfarenhet av att coacha kvinnor inom kost, träning och beteenden.

Foto: Håkan Rönnberg

Med hjälp av frågor, reflektioner och månatliga och veckovisa uppföljningar får du klarhet i vem du är, vad du vill och hur du ska kunna gå vidare med dina nya kunskaper – allt för att skapa ditt bästa år.

Recensionsdag: 2022-11-18

Mediakontakt: Clara Lundström

Aldrig mer trött av Pia Norup

Översättning: Thomas Andersson

”Jag är så trött” – när sa du det senast? I denna bok får du reda på hur du kan ta dig ur en sänkande trötthet och bygga upp en varaktig hög energinivå. Minns du när du senast mådde på det sättet? Så kommer du att kunna må igen.

I Aldrig mer trött får lära dig om olika sorters trötthet och vad det kan bero på och du får hjälp att gå till botten med orsakerna till din egen trötthet. Bokens 4-veckorschema ger dig en plan att hålla dig till vad det gäller kost, träning, mentala övningar, sömn mm. Du får över 50 recept på frukostar, luncher, middagar och drycker som kommer hjälpa dina energinivåer att blomstra.

Foto: Henrik Stenberg

Läkaren och funktionsmedicinaren Pia Norup vill med vetenskapens hjälp lära dig hur du förstår just din trötthet och dess ursprung. Alla kan inte bli av med sin trötthet, men alla kan bli bättre! Låt det bli ditt mål för 2023.

Recensionsdag: 2022-12-28

Mediakontakt: Magdalena Höglund