Paulúns stenålderskost

Författare: Fredrik Paulún

Utgivningsdag: 2005-04-21
Recensionsdag: 2005-04-21

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

De flesta av de livsmedel som idag fyller våra kylskåp har inte funnits på människans meny speciellt länge. Under miljontals år åt vi mat utan en massa snabba kolhydrater och härdade fetter, och vi drack inte mjölk eller åt smörgås med leverpastej.     Paulúns stenålderskost tar upp en tanke som bygger på sunt förnuft. En tanke om att vi ska äta det vi är skapade för att äta. Många av de hälsoproblem vi har idag, som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, fetma, magbesvär, allergier, depression med flera, beror delvis på att vi äter sådant vi inte är anpassade till, och skulle kunna minskas med hjälp av förändrade kostvanor.     I Paulúns stenålderskost förklaras hur maten såg ut förr och varför vi kanske borde sträva efter att återskapa den så mycket det går. Men boken handlar också om de moderna livsmedlen och vilka skador de kan ge. Här förklaras evolutionsteorin, varför paleolitisk kost minskar sötsuget och om det ligger något bakom dagens kolhydratsjakt. Boken redovisar modern forskning och ger tips snarare än pekpinnar.     Att ställa om sitt liv helt efter stenåldern är kanske inget att sträva efter, men att genom enkla förändringar nå positiva hälsoeffekter som viktnedgång, lindrade allergier och bortblåsta magbesvär är det väl knappast någon som har något emot? I Paulúns stenålderskost får läsaren inblick i ett nytt sätt att äta – baserat på evolutionsteorin. Ett sätt som är både enkelt och njutningsfullt, och framför allt fullt möjligt att följa för den moderna människan. UR INNEHÅLLET• Maten vi är gjorda för • Vad är det för fel på dagens mat? • Kostrelaterade åkommor • Vad är en fri radikal? • Kolhydrater – kalorier eller knark? • Antioxidanter – ditt livselixir • Nötter och hälsan • Kvinnor är från godishyllan och män från köttdisken • Det röda köttet – röd flagg? • Stenålderskost för den moderna människanFredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. Fredrik har tidigare gett ut storsäljare som Blodsockerblues, Blodsockerblues i köket, Allt om fettförbränning och Paulúns näringslära.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-04-21 Formgivare: Linn Yngborn Antal sidor: 160 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789185225286 (2005-04-21)

Fler böcker av författaren

Paulúns stenålderskost

Författare: Fredrik Paulún

Utgivningsdag: 2005-04-21
Recensionsdag: 2005-04-21

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

De flesta av de livsmedel som idag fyller våra kylskåp har inte funnits på människans meny speciellt länge. Under miljontals år åt vi mat utan en massa snabba kolhydrater och härdade fetter, och vi drack inte mjölk eller åt smörgås med leverpastej.     Paulúns stenålderskost tar upp en tanke som bygger på sunt förnuft. En tanke om att vi ska äta det vi är skapade för att äta. Många av de hälsoproblem vi har idag, som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, fetma, magbesvär, allergier, depression med flera, beror delvis på att vi äter sådant vi inte är anpassade till, och skulle kunna minskas med hjälp av förändrade kostvanor.     I Paulúns stenålderskost förklaras hur maten såg ut förr och varför vi kanske borde sträva efter att återskapa den så mycket det går. Men boken handlar också om de moderna livsmedlen och vilka skador de kan ge. Här förklaras evolutionsteorin, varför paleolitisk kost minskar sötsuget och om det ligger något bakom dagens kolhydratsjakt. Boken redovisar modern forskning och ger tips snarare än pekpinnar.     Att ställa om sitt liv helt efter stenåldern är kanske inget att sträva efter, men att genom enkla förändringar nå positiva hälsoeffekter som viktnedgång, lindrade allergier och bortblåsta magbesvär är det väl knappast någon som har något emot? I Paulúns stenålderskost får läsaren inblick i ett nytt sätt att äta – baserat på evolutionsteorin. Ett sätt som är både enkelt och njutningsfullt, och framför allt fullt möjligt att följa för den moderna människan. UR INNEHÅLLET• Maten vi är gjorda för • Vad är det för fel på dagens mat? • Kostrelaterade åkommor • Vad är en fri radikal? • Kolhydrater – kalorier eller knark? • Antioxidanter – ditt livselixir • Nötter och hälsan • Kvinnor är från godishyllan och män från köttdisken • Det röda köttet – röd flagg? • Stenålderskost för den moderna människanFredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. Fredrik har tidigare gett ut storsäljare som Blodsockerblues, Blodsockerblues i köket, Allt om fettförbränning och Paulúns näringslära.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-04-21 Formgivare: Linn Yngborn Antal sidor: 160 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789185225286 (2005-04-21)

Fler böcker av författaren