Tapas

Julz Beresford
Köp boken

Utgivningsdag: 2007-08-16
Recensionsdag: 2007-08-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Ett av de mest kända inslagen i spansk matkultur är tapasbaren, eller la tasca. Sådana hittar man var i landet man än befinner sig, och strax före lunch och middag är de fulla med folk som träffas över ett glas sherry, vin eller öl och njuter små goda tilltugg i skålar. Innehållet i skålarna är allt från marinerade oliver eller bitar av Manchego-ost till friterade skaldjur – de här läckra rätterna är barmat när den är som bäst.   Ordet tapa betyder lock och man tror – debattens vågor har gått höga – att det ursprungligen avsåg den brödskiva som man lade över sherryglaset för att hålla flugorna stången. Ofta serverades en skiva ost eller skinka till – och så skapades en tradition. Numera finns ett fantastiskt utbud av tapasrätter som avspeglar Spaniens rikedom på råvaror. Här finns utsökta charkuterivaror, skaldjur och ostar, liksom härliga kryddor som exempelvis ekrökt paprikapulver och saffran.   Traditionellt avnjuts tapas före lunchen eller middagen, men de kan också utgöra en hel måltid. Tapasrundan, eller el tapeo, har i många byar och städer en lång tradition – gästerna går från bar till bar och smakar respektive ställes specialiteter.   Att äta tapas är ett sätt att umgås och att själv  tillaga de oemotståndliga rätterna är riktigt roligt. Många av dem kan lagas till i förväg och senare avnjutas i lugn och ro. Så bjud över några vänner, öppna en flaska Rioja och låt er förföras av den här underbara plockmaten!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2007-08-16 Genre: Mat & dryck Översättare: Lena Holmlund Originalutgåvans titel: Tapas - delicious little dishes from Spain Serie: BONNIER IMPACT Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 64 Mått: 150 x 148 x 13 mm Vikt: 230 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789185605224 (2007-08-16)

Boken ingår i serien BONNIER IMPACT

Tapas

Julz Beresford
Köp boken

Utgivningsdag: 2007-08-16
Recensionsdag: 2007-08-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Ett av de mest kända inslagen i spansk matkultur är tapasbaren, eller la tasca. Sådana hittar man var i landet man än befinner sig, och strax före lunch och middag är de fulla med folk som träffas över ett glas sherry, vin eller öl och njuter små goda tilltugg i skålar. Innehållet i skålarna är allt från marinerade oliver eller bitar av Manchego-ost till friterade skaldjur – de här läckra rätterna är barmat när den är som bäst.   Ordet tapa betyder lock och man tror – debattens vågor har gått höga – att det ursprungligen avsåg den brödskiva som man lade över sherryglaset för att hålla flugorna stången. Ofta serverades en skiva ost eller skinka till – och så skapades en tradition. Numera finns ett fantastiskt utbud av tapasrätter som avspeglar Spaniens rikedom på råvaror. Här finns utsökta charkuterivaror, skaldjur och ostar, liksom härliga kryddor som exempelvis ekrökt paprikapulver och saffran.   Traditionellt avnjuts tapas före lunchen eller middagen, men de kan också utgöra en hel måltid. Tapasrundan, eller el tapeo, har i många byar och städer en lång tradition – gästerna går från bar till bar och smakar respektive ställes specialiteter.   Att äta tapas är ett sätt att umgås och att själv  tillaga de oemotståndliga rätterna är riktigt roligt. Många av dem kan lagas till i förväg och senare avnjutas i lugn och ro. Så bjud över några vänner, öppna en flaska Rioja och låt er förföras av den här underbara plockmaten!

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2007-08-16 Genre: Mat & dryck Översättare: Lena Holmlund Originalutgåvans titel: Tapas - delicious little dishes from Spain Serie: BONNIER IMPACT Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 64 Mått: 150 x 148 x 13 mm Vikt: 230 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789185605224 (2007-08-16)

Boken ingår i serien BONNIER IMPACT